Βράβευση των Μάνου Κοντολέων, Μαρίζας Ντεκάστρο και Τίτου Πατρίκιου


05/04/21

Με μεγάλη χαρά ενημερωθήκαμε για τη βράβευση των συγγραφέων και μελών της Εταιρείας Μάνου Κοντολέων και Μαρίζας Ντεκάστρο, από τον Κύκλο Παιδικού Βιβλίου - ΙΒΒΥ, και του ποιητή Τίτου Πατρίκιου από τον Σύνδεσμο Πoλιτισμού Ελλάδας - Κύπρου (ΣΠΕΚ) για το σύνολο του έργου του. Τους συγχαίρουμε και για αυτές τις διακρίσεις.

Αναλυτικά, ανακοινώθηκε ότι:

Το βραβείο «Φανή Αποστολίδου» σε συγγραφέα εκτενούς αφηγήματος, για παιδιά μεγάλων τάξεων Δημοτικού και Γυμνασίου απονέμεται, κατά πλειοψηφία, στον Μάνο Κοντολέων για το βιβλίο «Το νησί με τις λέξεις που αγαπάνε», εκδόσεις Πατάκη.

Το βραβείο «Βίτω Αγγελοπούλου» σε συγγραφέα βιβλίου με πληροφοριακά κείμενα (γνώσεων) για παιδιά απονέμεται σε δύο συγγραφείς, κατ’ αλφαβητική σειρά: στη Στέλλα Κάσδαγλη για το βιβλίο «30 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και πώς μπορείς να τον αλλάξεις κι εσύ», εκδόσεις Πατάκη και στη Μαρίζα Ντεκάστρο για το βιβλίο «24 εικόνες για την Επανάσταση του 1821. Μακρυγιάννης & Ζωγράφος: Ένας αγωνιστής και ένας καλλιτέχνης», εκδόσεις Καπόν.

Περισσότερα για τα βραβεία του ελληνικού τμήματος της IBBY:

https://www.elculture.gr/blog/article/anakoinothikan-ta-vraveia-tou-ellinikou-tmimatos-tis-ivvy-gia-ti-syngrafi-eikonografisi-kai-metafrasi-vivlion-ekdosis-2020

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) διοργάνωσε τελετή απονομής ‘Βραβείου Λογοτέχνη για το σύνολο του έργου του’/ ΒΛΣΕ σε δύο κορυφαίους λογοτέχνες, με τον καινοτόμο τρόπο της ψηφιακής τηλε-τελετής. Τίμησε δύο ανθρώπους, που με το έργο τους έθεσαν τη δική τους σφραγίδα στη λογοτεχνία τού απανταχού Ελληνισμού, αλλά και της Ευρώπης, και προσέφεραν ισχυρό πρότυπο στους νέους να γράφουν έργα αξίας και διαχρονίας.

Η αυτόνομη Κριτική Επιτροπή του ΣΠΕΚ βράβευσε α) τον Έλληνα ποιητή και δοκιμιογράφο Τίτο Πατρίκιο και β) τον Κύπριο διηγηματογράφο και μυθιστοριογράφο Ανδρέα Ονουφρίου. Πέρυσι είχε βραβεύσει α) την Ελληνίδα ποιήτρια και δοκιμιογράφο Μαρία Κέντρου Αγαθοπούλου και β) τον Κύπριο ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη, αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και σήμερα Μέλος της αντίστοιχης Ακαδημίας Κύπρου.

Περισσότερα για τη βράβευση του Τίτου Πατρίκιου:

https://cultural-association.org/%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%bb%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5/?utm_source=%27newsletter%27&utm_medium=info@cultural-association.org&utm_campaign=Cultural%20Association

ReplyReply to allForward

Δείτε επίσης


Ανακοίνωση για τον θάνατο του Χρήστου Σαμουηλίδη

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Χρήστου Σαμουηλίδη

24/10/22
Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο θάνατο του επίτιμου μέλους μας Χρήστου Σαμουηλίδη, συγγραφέα και λαογράφου.  Ο Χρήστος Σαμουηλίδης γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1927. Το 1952 αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως καθηγητής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ως ερευνητής στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών. Πολύτιμη στάθηκε η ερευνητική εργασία του στους προσφυγικούς οικισμούς της Ελλάδας κατά την οποία συνέλεξε 14.000 σελίδες λαογραφικού και ιστορικού υλικού από τις αφηγήσεις των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Σημαντική επίσης ήταν η μελέτη του για το παραδοσιακό ποντιακό θέατρο. Για την συγγραφική του δουλειά, έχει τιμηθεί πολλές φορές με σημαντικές διακρίσεις, και το αρχείο του παραχωρήθηκε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Εκφράζουμε στου οικείους του τα θερμά μας συλλυπητήρια.
Γενική Συνέλευση 31/3/2013

Γενική Συνέλευση 31/3/2013

02/04/13
Σας ενημερώνουμε ότι μετά τη Γενική Συνέλευση της 31ης Μαρτίου 2013, και την ψηφοφορία για την συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου, η σύσταση του νέου Δ.Σ διαμορφώθηκε