Οολόκληρο το έργο του Καβάφη Ελληνικά και Ισπανικά


21/05/17

Παρουσίαση ολόκληρου του έργου του Κ.Π. Καβάφη σε δίγλωσση έκδοση, Ελληνικά και Ισπανικά, από τον μεταφραστή Pedro Bádenas de la Peña (Βραβείο Διδώ Σωτηρίου 2014), στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ισπανίας, στην Μαδρίτη, την Πέμπτη 11 Μαίου 2017.

Ούτε η δυνατή βροχή  δεν στάθηκε εμπόδιο στο κοινό της Μαδρίτης για να γεμίσει την αίθουσα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ισπανίας, με το σκοπό να παρακολουθήσει την εκδήλωση παρουσίασης της μετάφρασης στα ισπανικά του έργου του Κ.Π. Καβάφη.
Το έργο του γνωστού Ισπανού φιλόλογου και μεταφραστή περιέχει μετάφραση, εισαγωγή, επεξηγήσεις και ολόκληρο το έργο του Καβάφη, σε προσεγμένη, δίγλωσση έκδοση ελληνικά-ισπανικά (762 σελίδες).
Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ισπανίας, της μεγαλύτερης βιβλιοθήκης στην χώρας και μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου. Βρίσκεται στο προάστιο Πασέο δε Ρεκολετος, και είναι έργο του Ισπανού αρχιτέκτονα Francisco Jareño Alarcón. Εγκαινιάστηκε το 1712,  στην εποχή του βασιλιά Φίλιππου του Ε΄.
Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Παγκόσμιας Λογοτεχνίας (Biblioteca de Literatura Universal BLU) Rafael Escudero, ο διευθυντής για λογοτεχνικά θέματα, ποιητής, πρώην διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης και πρώην υπουργός Πολιτισμού Luis Alberto de Cuenca, ο εκδότης του οίκου "Almuzara"  Manuel Pimentel καθώς και ο Pedro Bádenas de la Peña,  μεταφραστής του έργου, φιλόλογος, ερευνητής, ειδικός στην  κλασσική φιλολογία

Στη φωτογραφία, από αριστερά ο ποιητής Luis Alberto de Cuenca, ο πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Παγκόσμιας Λογοτεχνίας, ο Rafael Escudero, ο Pedro Bádenas de la Peña και ο εκδότης Manuel Pimentel.

Δείτε επίσης


H Κική Δημουλά στο Εν πλω

H Κική Δημουλά στο «Εν πλω»

28/03/16
Στο χώρο Βιβλίου και πολιτισμού Εν Πλω, από το φθινόπωρο του 2015 λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία  ένας κύκλος συζητήσεων με πνευματικούς δημιουργούς (ποιητές, πεζογράφους,
Ανακοίνωση για τον θάνατο του Μάριο Βίττι (Mario Vitti)

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Μάριο Βίττι (Mario Vitti)

16/02/23
Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του σπουδαίου Ιταλού ελληνιστή και επίτιμου μέλους της Εταιρείας Συγγραφέων, Μάριο Βίττι. Ο Μάριο Βίττι είχε τιμηθεί από