Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ: Ξέρεις να διαβάζεις, ξέρεις να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη


24/04/24
Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ:   Ξέρεις να διαβάζεις, ξέρεις να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη

Μήνας βιβλίου θα είναι για τον ΟΣΔΕΛ ο #Απρίλιος: την Τρίτη 2 Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου) ξεκινά η ενημερωτική καμπάνια για τα αποτελέσματα της έρευνας «Παιδί και ανάγνωση», η οποία θα κορυφωθεί τη Δευτέρα 22 Απριλίου (μία ημέρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων) με μια μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» (Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας). Την επιστημονική διεύθυνση της έρευνας είχε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος (Nikos Panayotopoulos). 

 

O ΟΣΔΕΛ, για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας αυτής, έχει σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνίας με κεντρικό σύνθημα «Ξέρεις να διαβάζεις, ξέρεις και τον τρόπο να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη. Ας εργαστούμε όλοι μαζί για μια κοινωνία όπου όλα τα #παιδιά θα έχουν ίση πρόσβαση στο βιβλίο». 

 

Η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων ( Εταιρεία Συγγραφέων - Hellenic Authors Society ), του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Greek IBBY- KYKLOS PAIDIKOY VIVLIOY) και των συλλόγων εκδοτών ΑΣΕΒ (Ανεξάρτητος Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου - ΑΣΕΒ), ΕΝΕΛΒΙ (Ένωση Ελληνικού Βιβλίου), ΣΕΒΑ (Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών), ΣΕΕΒΙ (Σ Ε Ε ΒΙ - Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων) και ΣΕΚΒ (ΣΕΚΒ - Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου). 

 

Για περισσότερα: https://www.osdel.gr/el/news/4451