Τιμώντας τη μνήμη του Κώστα Στεργιόπουλου (1926-2016)


12/03/24
Τιμώντας τη μνήμη του Κώστα Στεργιόπουλου (1926-2016)

Όσο πιο βαθιά προχωρούμε στον εαυτό μας… 

 

Η Εταιρεία Συγγραφέων και η Ελληνική Εταιρεία Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας (Ε.Ε.Γ.Σ.Γ.), τιμώντας τη μνήμη του Κώστα Στεργιόπουλου (1926-2016) –σημαίνοντος ακαδημαϊκού δασκάλου, μελετητή και ποιητή, που διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων και της Ε.Ε.Γ.Σ.Γ.– σας προσκαλούν στην παρουσίαση της έκδοσης των Ημερολογίων του (1943-2014), με τίτλο Ex Nihilo…Από τα σημειωματάρια μιας ζωής (Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών) την Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024, στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Γιάννης Μαρίνος του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής»). 

 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι : 

 

Αλέξης Ζήρας , πρώην Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, μέλος της Ε.Ε.Γ.Σ.Γ. 

 

Έρη Σταυροπούλου , Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων και πρώην Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. της Ε.Ε.Γ.Σ.Γ. 

 

Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η Αντιγόνη Βλαβιανού , Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Γ.Σ.Γ. και μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. 

 

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Διευθυντής του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών Γιώργος Μαρίνος , η Εύα Στεργιοπούλου και η Άννα Αφεντουλίδου , Γενική Γραμματέας της Εταιρείας Συγγραφέων και μέλος της Ε.Ε.Γ.Σ.Γ. 

 

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά ο μαέστρος Χρήστος Κουμούσης στο πιάνο και η Ζανέλ στο τραγούδι.

 

 

 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

 

                                                                             

Δείτε επίσης


Ημέρα Ποίησης 2017 στην Παλαιά Βουλή

Ημέρα Ποίησης 2017 στην Παλαιά Βουλή

23/03/17
Σε έναν ιστορικό χώρο από τους πλέον γοητευτικούς και επιβλητικούς της Αθήνας, κατάμεστο από ανθρώπους που είχαν έρθει να ακούσουν ποίηση και μουσική στην Αίθουσα
Παρουσίαση του βιβλίου Ιωάννης Ζεμενός

Παρουσίαση του βιβλίου Ιωάννης Ζεμενός

05/06/15
Την Πέμπτη 11 Ιουνίου και ώρα 20.30μ.μ., η Εταιρεία Συγγραφέων και οι εκδόσεις ΑΙΟΛΟΣ παρουσιάζουν στο βιβλιοπωλείο Ιανός το βιβλίο το οποίο προέκυψε από την Α΄