Τιμώντας τη μνήμη του Κώστα Στεργιόπουλου (1926-2016)


12/03/24
Τιμώντας τη μνήμη του Κώστα Στεργιόπουλου (1926-2016)

Όσο πιο βαθιά προχωρούμε στον εαυτό μας… 

 

Η Εταιρεία Συγγραφέων και η Ελληνική Εταιρεία Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας (Ε.Ε.Γ.Σ.Γ.), τιμώντας τη μνήμη του Κώστα Στεργιόπουλου (1926-2016) –σημαίνοντος ακαδημαϊκού δασκάλου, μελετητή και ποιητή, που διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων και της Ε.Ε.Γ.Σ.Γ.– σας προσκαλούν στην παρουσίαση της έκδοσης των Ημερολογίων του (1943-2014), με τίτλο Ex Nihilo…Από τα σημειωματάρια μιας ζωής (Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών) την Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024, στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Γιάννης Μαρίνος του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής»). 

 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι : 

 

Αλέξης Ζήρας , πρώην Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, μέλος της Ε.Ε.Γ.Σ.Γ. 

 

Έρη Σταυροπούλου , Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων και πρώην Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. της Ε.Ε.Γ.Σ.Γ. 

 

Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η Αντιγόνη Βλαβιανού , Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Γ.Σ.Γ. και μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. 

 

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Διευθυντής του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών Γιώργος Μαρίνος , η Εύα Στεργιοπούλου και η Άννα Αφεντουλίδου , Γενική Γραμματέας της Εταιρείας Συγγραφέων και μέλος της Ε.Ε.Γ.Σ.Γ. 

 

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά ο μαέστρος Χρήστος Κουμούσης στο πιάνο και η Ζανέλ στο τραγούδι.

 

 

 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

 

                                                                             

Δείτε επίσης


H Κική Δημουλά στο Εν πλω

H Κική Δημουλά στο «Εν πλω»

28/03/16
Στο χώρο Βιβλίου και πολιτισμού Εν Πλω, από το φθινόπωρο του 2015 λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία  ένας κύκλος συζητήσεων με πνευματικούς δημιουργούς (ποιητές, πεζογράφους,
Το περίπτερο της Ε.Σ. στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

Το περίπτερο της Ε.Σ. στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

04/12/21
Η Εταιρεία Συγγραφέων συμμετείχε με δικό της περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της Δ.Ε.Β. η Εταιρεία Συγγραφέων διοργάνωσε τιμιτική