Τα Παραμύθια της Εταιρείας Συγγραφέων


27/04/16

To Δ.Σ. της Εταιρείας Συγγραφέων προγραμματίζει μια νέα συλλογική έκδοση με παραμύθια που θα έχουν γραφτεί από μέλη μας, βασισμένη σε μια ιδέα του Ερρίκου Μπελιέ, που έφυγε τόσο αιφνίδια και πρόωρα από κοντά μας, και στον οποίο θα αφιερώνεται η έκδοση.

Επιστρέφοντας στις ρίζες της γραφής και ταξιδεύοντας στον χρόνο, οι συγγραφείς - μέλη της Εταιρείας μας καλούνται να ανασύρουν από τις μνήμες και τη φαντασία τους ένα πρωτότυπο παραμύθι, για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Τα παραμύθια δεν έχουν ηλικία, αρκεί να μην έχουμε μεγαλώσει τόσο, ώστε να μπορούμε ακόμα να βλέπουμε χάρτινα καραβάκια να διασχίζουν ωκεανούς, ποδηλάτες στον ουρανό, μωρά να πετάνε σε ανθρωπόμορφα δέντρα και μια μικρή θάλασσα στην αυλή μας.  

Δημιουργώντας τον δικό μας φανταστικό κόσμο, είμαστε έτοιμοι να συμφιλιωθούμε με την πραγματικότητα, και ας θυμόμαστε πάντα τη φράση του Πάμπλο Πικάσσο που υποστήριζε ότι χρειάστηκε να μεγαλώσει πολύ για να ζωγραφίζει σαν παιδί.

Όσα μέλη επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να στείλουν τα κείμενά τους μόνο ηλεκτρονικά (με e-mail) στη Γενική Γραμματέα του Δ.Σ. Αγγελική Στρατηγοπούλου (a.stratigopoulou@yahoo.gr), σε μορφή Word, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Τα κείμενα δεν μπορεί να ξεπερνούν τις 1.500 λέξεις. Επίσης, θα πρέπει να είναι ανέκδοτα (δηλ. να μην έχουν συμπεριληφθεί σε βιβλίο), αλλά μπορούν να είναι δημοσιευμένα στον ημερήσιο ή περιοδικό τύπο.

Δείτε επίσης


Θ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ, Μ. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ: Οι λογοτεχνικοί μας τόποι

Θ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ, Μ. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ: “Οι λογοτεχνικοί μας τόποι”

09/10/15
Ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης και η Μαρία Σκιαδαρέση, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Εταιρείας Μελέτης της Καθ’ Ημάς Ανατολής, συζητούν μεταξύ τους και με το κοινό για τους
Ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των καλλιτεχνών

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των καλλιτεχνών

15/02/23
Ως Εταιρεία Συγγραφέων εκφράζουμε την ολόθερμη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους του χώρου του Θεάτρου και των Τεχνών. Στην ιδρυτική μας διακήρυξη τονίζουμε πως θεωρούμε