Τα Παραμύθια της Εταιρείας Συγγραφέων


27/04/16

To Δ.Σ. της Εταιρείας Συγγραφέων προγραμματίζει μια νέα συλλογική έκδοση με παραμύθια που θα έχουν γραφτεί από μέλη μας, βασισμένη σε μια ιδέα του Ερρίκου Μπελιέ, που έφυγε τόσο αιφνίδια και πρόωρα από κοντά μας, και στον οποίο θα αφιερώνεται η έκδοση.

Επιστρέφοντας στις ρίζες της γραφής και ταξιδεύοντας στον χρόνο, οι συγγραφείς - μέλη της Εταιρείας μας καλούνται να ανασύρουν από τις μνήμες και τη φαντασία τους ένα πρωτότυπο παραμύθι, για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Τα παραμύθια δεν έχουν ηλικία, αρκεί να μην έχουμε μεγαλώσει τόσο, ώστε να μπορούμε ακόμα να βλέπουμε χάρτινα καραβάκια να διασχίζουν ωκεανούς, ποδηλάτες στον ουρανό, μωρά να πετάνε σε ανθρωπόμορφα δέντρα και μια μικρή θάλασσα στην αυλή μας.  

Δημιουργώντας τον δικό μας φανταστικό κόσμο, είμαστε έτοιμοι να συμφιλιωθούμε με την πραγματικότητα, και ας θυμόμαστε πάντα τη φράση του Πάμπλο Πικάσσο που υποστήριζε ότι χρειάστηκε να μεγαλώσει πολύ για να ζωγραφίζει σαν παιδί.

Όσα μέλη επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να στείλουν τα κείμενά τους μόνο ηλεκτρονικά (με e-mail) στη Γενική Γραμματέα του Δ.Σ. Αγγελική Στρατηγοπούλου (a.stratigopoulou@yahoo.gr), σε μορφή Word, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Τα κείμενα δεν μπορεί να ξεπερνούν τις 1.500 λέξεις. Επίσης, θα πρέπει να είναι ανέκδοτα (δηλ. να μην έχουν συμπεριληφθεί σε βιβλίο), αλλά μπορούν να είναι δημοσιευμένα στον ημερήσιο ή περιοδικό τύπο.

Δείτε επίσης


Tα βραβεία του Αναγνώστη

Tα βραβεία του «Αναγνώστη»

02/06/17
Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι οι συγγραφείς και μέλη της Εταιρείας μας Νάσος Βαγενάς, Μιχάλης Γκανάς και Σταμάτης Πολενάκης βραβεύτηκαν από τον «Αναγνώστη» στο πλαίσιο
Τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας

Τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας

20/12/16
Με ιδιαίτερη χαρά ενημερωθήκαμε για τους συγγραφείς μέλη της Εταιρείας μας που τιμήθηκαν με τα κρατικά βραβεία λογοτεχνίας. Πρόκειται για τους  Ηλία Χ. Παπαδημητρακόπουλο,