Συγκρότηση Επιτροπής Καταστατικού


14/06/16


Σε συγκρότηση Επιτροπής για την κωδικοποίηση προτάσεων αλλαγής καταστατικού ή, εναλλακτικά, για την υιοθέτηση διαδικασιών που δεν προϋποθέτουν τέτοιες αλλαγές – σε περίπτωση που δεν είναι καταστατικά εφικτές ή απαραίτητες – προχώρησε το ΔΣ στην πρώτη συνεδρίασή του, αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση στις 15 Μαΐου, στην οποία, όπως άλλωστε και εν συνεχεία, είχαν τεθεί παρόμοια ερωτήματα τόσο από το ΔΣ όσο και από άλλα μέλη της Εταιρείας.
 
Παρακαλούμε όσα μέλη της Εταιρείας το επιθυμούν να αποστείλουν – με ηλεκτρονικό (info@authors.gr) ή κανονικό ταχυδρομείο προς τα γραφεία της Εταιρείας (Κοδριγκτώνος 8, 11257 Αθήνα) – έως τις 15 Σεπτεμβρίου το αργότερο συγκεκριμένες προτάσεις αλλαγής άρθρων του ισχύοντος Καταστατικού της Εταιρείας Συγγραφέων και το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στον ιστότοπό μας, www.authors.gr, στο «Προφίλ») εφόσον θεωρούν αναγκαία την τροποποίησή του ή/και συγκεκριμένες προτάσεις για θέματα διαδικασιών και πρακτικές που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και χωρίς αλλαγή καταστατικού.
 
Οι προτάσεις προφανώς μπορεί να αναφέρονται σε όλο το πλέγμα των διαδικασιών και προβλέψεων, από τον τρόπο με τον οποίο προτείνονται νέα μέλη και εγκρίνεται η είσοδός τους έως τη διάρκεια της θητείας του ΔΣ, σε μια προοπτική βελτίωσής τους, που πρέπει να αποτελεί διαρκή επιδίωξη της Εταιρείας, που συμπληρώνει φέτος 35 χρόνια λειτουργίας από την ίδρυσή της, έχοντας υιοθετήσει καταστατικές αλλαγές μία μόνο φορά όλο αυτό το διάστημα.
 
«Καταστατικό 35» είναι, επομένως, συντομογραφικά το ζήτημα για το οποίο το ΔΣ καλεί όλα τα μέλη της Εταιρείας να προβληματιστούν και να συμβάλουν με συγκεκριμένες γραπτές προτάσεις σχετικά με διαδικασίες με τις οποίες η Εταιρεία θα μπορούσε να βελτιώσει τη λειτουργία της, όσον αφορά σε καταστατικές προβλέψεις, για τα επόμενα 35 χρόνια, ενώ διαρκώς επίκαιρος παραμένει ο προβληματισμός και είναι ευπρόσδεκτες οποιεσδήποτε προτάσεις σε σχέση με το περιεχόμενο των δράσεων της Εταιρείας και τρόπους υλοποίησής τους.
        Την «Επιτροπή Καταστατικού», που θα κωδικοποιήσει προτάσεις ώστε να συνεξεταστούν από το ΔΣ ενόψει σχετικής εισήγησης προς μέλη και Γενική Συνέλευση, αποτελούν τα μέλη μας: Ιωσήφ Βεντούρας, Γιώργος Γεωργούσης, Λίλυ Εξαρχοπούλου και Θωμάς Σκάσσης, ενώ από πλευράς ΔΣ η Ηρώ Νικοπούλου.

Δείτε επίσης


Ανταίος Χρυσοστομίδης

Ανταίος Χρυσοστομίδης

15/08/15
Ο Ανταίος Χρυσοστομίδης γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου το 1952. Το 1969 φεύγει για σπουδές στην Ιταλία. Παίρνει το πτυχίο της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου
Η Έρση Σωτηροπούλου υποψήφια για το βραβείο Femina

Η 'Έρση Σωτηροπούλου υποψήφια για το βραβείο Femina

20/09/16
Tο μυθιστόρημα «Ce qui reste de la nuit», η γαλλική μετάφραση (από τον Gilles Decorvet και τις εκδ. Stock) του τελευταίου βιβλίου της 'Έρσης Σωτηροπούλου με τίτλο «Τι μένει από τη νύχτα», είναι