ΣΟΥΗΔΙΚΟ «ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ Θ.ΚΑΛΛΙΦΑΤΙΔΗ


27/04/17

Με χαρά ενημερωθήκαμε ότι ο συγγραφέας, αντεπιστέλλον μέλος της Εταιρείας μας Θοδωρής Καλλιφατίδης βραβεύτηκε με το σουηδικό βραβείο «Υπεράσπισης της Γλώσσας 2016». Τον συγχαίρουμε γι αυτήν τη διάκριση.

-Στον Θοδωρή Καλλιφατίδη, ομογενή κορυφαίο συγγραφέα της Σουηδίας , απονεμήθηκε το «Βραβείο Υπεράσπισης της Γλώσσας 2016», από τη ΜΚΟ «Språkförsvaret» («Υπεράσπιση της Γλώσσας»).
Κατά την τελετή απονομής, που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη, στις 22 Απριλίου 2017, στο μέγαρο της Επιμορφωτικής Ομοσπονδίας Εργατών Σουηδίας ”ABF”, με την παρουσία του πρέσβυ της Ελλάδας στη Σουηδία κ. Δημ.Τουλούπα και μελών της ελληνικής διπλωματικής αποστολής, τονίσθηκε η μεγάλη συμβολή του Θοδωρή Καλλιφατίδη στα σουηδικά γράμματα και η αξιοθαύμαστη ικανότητά του να δημιουργεί λογοτεχνικά αριστουργήματα, χειριζόμενος με σεβασμό τη σουηδική γλώσσα.
«Με το προσωπικό του παράδειγμα αποδεικνύει ότι είναι εφικτό ένας ενήλικας να κατακτήσει τη σουηδική γλώσσα αγγίζοντας μάλιστα την τελειότητα», αναφέρθηκε στο σκεπτικό της βράβευσης.

Δείτε επίσης


Ο Θανάσης Βαλτινός Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών

Ο Θανάσης Βαλτινός Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών

11/01/16
Την  Τρίτη (12/1/16) θα γίνει η εγκατάσταση του νέου προέδρου, για το 2016, της Ακαδημίας Αθηνών, του συγγραφέα Θανάση Βαλτινού, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Για τη γλώσσα
22 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

22 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

08/03/19
22 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης από την Εταιρεία Συγγραφέων στη μνήμη του Μιχαήλ Μήτρα «Στο Φως του Ομήρου»  Στις 22 Μαρτίου και ώρα 19:30, η Εταιρεία Συγγραφέων