ΣΟΥΗΔΙΚΟ «ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ Θ.ΚΑΛΛΙΦΑΤΙΔΗ


27/04/17

Με χαρά ενημερωθήκαμε ότι ο συγγραφέας, αντεπιστέλλον μέλος της Εταιρείας μας Θοδωρής Καλλιφατίδης βραβεύτηκε με το σουηδικό βραβείο «Υπεράσπισης της Γλώσσας 2016». Τον συγχαίρουμε γι αυτήν τη διάκριση.

-Στον Θοδωρή Καλλιφατίδη, ομογενή κορυφαίο συγγραφέα της Σουηδίας , απονεμήθηκε το «Βραβείο Υπεράσπισης της Γλώσσας 2016», από τη ΜΚΟ «Språkförsvaret» («Υπεράσπιση της Γλώσσας»).
Κατά την τελετή απονομής, που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη, στις 22 Απριλίου 2017, στο μέγαρο της Επιμορφωτικής Ομοσπονδίας Εργατών Σουηδίας ”ABF”, με την παρουσία του πρέσβυ της Ελλάδας στη Σουηδία κ. Δημ.Τουλούπα και μελών της ελληνικής διπλωματικής αποστολής, τονίσθηκε η μεγάλη συμβολή του Θοδωρή Καλλιφατίδη στα σουηδικά γράμματα και η αξιοθαύμαστη ικανότητά του να δημιουργεί λογοτεχνικά αριστουργήματα, χειριζόμενος με σεβασμό τη σουηδική γλώσσα.
«Με το προσωπικό του παράδειγμα αποδεικνύει ότι είναι εφικτό ένας ενήλικας να κατακτήσει τη σουηδική γλώσσα αγγίζοντας μάλιστα την τελειότητα», αναφέρθηκε στο σκεπτικό της βράβευσης.

Δείτε επίσης


Η 15η ΔΕΒΘ ανοίγει τις πύλες της στις 3 Μαΐου 2018

Η 15η ΔΕΒΘ ανοίγει τις πύλες της στις 3 Μαΐου 2018

27/04/18
3-6 Μαΐου 2018 ● ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ & ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η 15η ΔΕΒΘ ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις  3 Μαΐου 2018 με σύνθημα «Αφουγκραζόμαστε,
Πέθανε η κριτικός της λογοτεχνίας Μάρη Θεοδοσοπούλου

Πέθανε η κριτικός της λογοτεχνίας Μάρη Θεοδοσοπούλου

06/09/16
Η Μάρη Θεοδοσοπούλου είχε εργαστεί στο περιοδικό Αντί και αργότερα στις εφημερίδες Το Βήμα, Ελευθεροτυπία και Εποχή. Εξέδωσε τα βιβλία: Εποχικά (1999), Μετ' έρωτος και