Πρόσκληση στη δεύτερη βραδιά: «Έθνος εξαιρετικά» του Δημήτρη Κοσμόπουλου


11/03/24
Πρόσκληση στη δεύτερη βραδιά: Έθνος εξαιρετικά του Δημήτρη Κοσμόπουλου

«Η συλλογή αυτή έρχεται για να επαναπροσδιορίσει τις έννοιες του έθνους, της ιστορίας και της λογοτεχνίας, να τις τοποθετήσει σε μια νέα διαλεκτική, σε μια νέα σύζευξη όπου η λογοτεχνία θα αποτελεί τη νέα ιστορική και εθνική ταυτότητα».

Ευσταθία Δήμου, Diastixo


«Διαβάζοντας τη συλλογή Έθνος εξαιρετικά ένα ρίγος μας διαπερνά, καθώς οι στίχοι της ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας τους κουρασμένους εκείνους ανώνυμους στρατιώτες να αφηγούνται στον ποιητή με την εύγλωττη σιωπή τους τις ατέλειωτες νύχτες της αγρύπνιας τους».

Αγάθη Γεωργιάδη, Bookpress


«Με λόγο βαθιά ζυμωμένο μέσα στην ελληνική παράδοση και την νεοελληνική κλασική λογοτεχνία, ο Δημήτρης Κοσμόπουλος αποτίνει φόρο τιμής και τελεί ποιητικό μνημόσυνο των ανώνυμων Ελλήνων του πρόσφατου παρελθόντος».

Σπύρος Αραβανής, Ποιείν

Δείτε επίσης


ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΦΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΆΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΦΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΆΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟ

14/09/23
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΙΣ   «Είμαι ο άνεμος η βροχή τα έρημα δάση»   Ζωγραφική - χαρακτική – κατασκευές   Σπίτι της Κύπρου | Μορφωτικό Γραφείο Κυπριακής
Παρουσίαση βιβλίου: Γιώργος Αριστηνός - Η επιληψία της γλώσσας

Παρουσίαση βιβλίου: Γιώργος Αριστηνός - Η επιληψία της γλώσσας

21/02/24
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 19:00 Βιβλιοπωλείο Επί λέξη Ακαδημίας 32 Ο κύκλος της γλώσσας έτσι θα έκλεινε απρόσφορος και αλυσιτελής. Όλα αυτά δεν ήταν παρά φαύλα αποκυήματα