Πρόσκληση στη δεύτερη βραδιά: «Έθνος εξαιρετικά» του Δημήτρη Κοσμόπουλου


11/03/24
Πρόσκληση στη δεύτερη βραδιά: Έθνος εξαιρετικά του Δημήτρη Κοσμόπουλου

«Η συλλογή αυτή έρχεται για να επαναπροσδιορίσει τις έννοιες του έθνους, της ιστορίας και της λογοτεχνίας, να τις τοποθετήσει σε μια νέα διαλεκτική, σε μια νέα σύζευξη όπου η λογοτεχνία θα αποτελεί τη νέα ιστορική και εθνική ταυτότητα».

Ευσταθία Δήμου, Diastixo


«Διαβάζοντας τη συλλογή Έθνος εξαιρετικά ένα ρίγος μας διαπερνά, καθώς οι στίχοι της ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας τους κουρασμένους εκείνους ανώνυμους στρατιώτες να αφηγούνται στον ποιητή με την εύγλωττη σιωπή τους τις ατέλειωτες νύχτες της αγρύπνιας τους».

Αγάθη Γεωργιάδη, Bookpress


«Με λόγο βαθιά ζυμωμένο μέσα στην ελληνική παράδοση και την νεοελληνική κλασική λογοτεχνία, ο Δημήτρης Κοσμόπουλος αποτίνει φόρο τιμής και τελεί ποιητικό μνημόσυνο των ανώνυμων Ελλήνων του πρόσφατου παρελθόντος».

Σπύρος Αραβανής, Ποιείν

Δείτε επίσης


Παρουσίαση βιβλίου Χλόης Κουτσουμπέλη Ιερεμιάδα - Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις 19.00 στο Επί Λέξει

Παρουσίαση βιβλίου Χλόης Κουτσουμπέλη "Ιερεμιάδα" - Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις 19.00 στο Επί Λέξει

05/10/23
Το μυθιστόρημα αυτό γράφτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας που προκάλεσε ο ιός SARS-CoV-2 και μέσα στις ημέρες της καραντίνας που μας επιβλήθηκε. Επειδή όμως η λογοτεχνία
40 χρόνια Δεσμός, οι ελληνικές παρουσίες στο Παρίσι, Παρασκευή 15.12, 19:00

40 χρόνια Δεσμός, οι ελληνικές παρουσίες στο Παρίσι, Παρασκευή 15.12, 19:00

07/12/23
Το ελληνικό Βιβλιοπωλείο Δεσμός στο Παρίσι Ο «Δεσμός » έκλεισε τον Ιούνιο το 2023 σαράντα χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας στο Montparnasse, καρδιά του ιστορικού Παρισιού.