Παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Γουδέλη, Η γοητεία των υποσχέσεων


18/04/23
Παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Γουδέλη, Η γοητεία των υποσχέσεων

Τη Δευτέρα 24 Απριλίου, στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Πατάκη, διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τάσου Γουδέλη, με τίτλο «Η γοητεία των υποσχέσεων», μια συλλογή είκοσι πέντε σύντομων διηγημάτων, που εστιάζουν στη σχέση μας με τον χρόνο, το παρόν ή το παρελθόν, και προσπαθούν να συλλάβουν το «έκτακτο», το «σοβαρό», ό,τι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τη ζωή. 

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: 

Χρήστος Γ. Λάζος, μεταφραστής και συγγραφέας 

Μάνος Στεφανίδης, εικαστικός, συγγραφέας και κριτικός 

Αχιλλέας Κυριακίδης, συγγραφέας, μεταφραστής 

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.  

 

Link βιβλίου:
https://bit.ly/3nxidJG 

Link εκδήλωσης:
https://bit.ly/3zqIigb

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Το τετράδιο είχε σκληρό εξώφυλλο. «Έπρεπε να έχει» μας είπαν στην τάξη, χωρίς να μας εξηγήσουν. Δεν θα συγκρατούσα τον λόγο, έτσι κι αλλιώς. Όμως κάτι το επίσημο υπήρχε στην υποχρέωση να «τηρούμε ημερολόγιο». Με ειδοποιούσε συχνά ανέσπερο φως ότι η αναπάντεχη επιστροφή από το σχολείο στο σπίτι, μετά από μια ξαφνική αργία, λόγω επιδημίας γρίπης ή θανάτου επισήμου, θα ήταν ανεπανάληπτη.  

Ποτέ, όμως, δεν έτρεξα ανυπόμονα σ’ αυτό το τετράδιο, όπου έπρεπε να σημειώνω μόνο τα σημαντικά της ημέρας μου. «Να μην χρησιμοποιείτε συχνά τη φράση “ουδέν το αξιόλογον”. Μόνον αν δεν σας έχει συμβεί κάτι ιδιαίτερο» μας έλεγαν. «Παρότι κάτι ενδιαφέρον υπάρχει γύρω μας, πάντα» πρόσθεταν τα άτομα με τα γυαλιά του Ιωάννη Μεταξά και τα δάχτυλα γεμάτα κιμωλία. 

Ιστορίες που αφηγούνται παρανοήσεις και παρεξηγήσεις, (σωστές ή λανθασμένες) εντυπώσεις, λάθη, αποτυχίες και επιτυχίες. Ιστορίες που εν τέλει μιλούν για τη «γοητεία των υποσχέσεων», των καθοριστικών αυτών δεσμεύσεων, που τις δίνουμε και τις αποζητάμε, έστω και αν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καμιά φορά στη ζωή, όπως και στην τέχνη, αρκεί απλώς να υπάρχει αληθοφάνεια. 

Δείτε επίσης


Για το βιβλίο του Κώστα Μαυρουδή  Το αλάτι του Bad Ischl.

Για το βιβλίο του Κώστα Μαυρουδή Το αλάτι του Bad Ischl.

14/02/24
Οι Εκδόσεις Κίχλη σας προσκαλούν  στη συνάντηση της Λέσχης  το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 6.00 μ.μ.   Θα συζητήσουμε για το βιβλίο του Κώστα
Εκδήλωση αφιερωμένη στη Βισουάβα Σιμπόρσκα στη Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ

Εκδήλωση αφιερωμένη στη Βισουάβα Σιμπόρσκα στη Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ

29/11/23
Το Τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών του ΕΚΠΑ τιμά την επέτειο 100 χρόνων από τη γέννηση της Πολωνής ποιήτριας Βισουάβα Σιμπόρσκα και σας προσκαλεί