"Mικρά και ιταλικά": Έκθεση με ρίμες και ζωγραφιές στην 21η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης


25/03/25

 
Φίλοι συγγραφείς και εικονογράφοι, 
 
καλημέρα και καλή άνοιξη! Είναι παράδοση των τελευταίων ετών, με τη δική σας πολύτιμη συνεργασία, την Παιδική Γωνιά - Γωνιά Εφήβων - Γωνιά Εκπαιδευτικών να κοσμούν λόγια και εικόνες, πάντα με αφορμή κάποιο θέμα. 
Φέτος σκεφτήκαμε, για πρώτη φορά, το κάλεσμα να μην απευθυνθεί ξεχωριστά σε συγγραφείς και εικονογράφους, αλλά σε όλους μαζί. Όπως έχει αποδειχθεί, οι εικονογράφοι γράφουν πολύ καλά, και οι συγγραφείς... όλο και κάτι ζωγραφίζουν! 
 
Σας προ(σ)καλούμε λοιπόν να γράψετε δίστιχα ή τετράστιχα με ρίμα, ή να φτιάξετε ένα σκίτσο, μια μικρή ζωγραφιά, για τους μικρούς και μεγαλύτερους επισκέπτες της Παιδικής Γωνιάς, με τίτλο "Μικρά και ιταλικά" και έμπνευση τη φετινή τιμώμενη χώρα, την Ιταλία, τη λογοτεχνία της, τα σύμβολά της, τους ήρωές της, τις γεύσεις και τις μυρωδιές της... Τα στιχάκια και οι εικόνες σας θα τυπωθούν και θα διακοσμήσουν τους χώρους εκδηλώσεων για παιδιά και εφήβους. 
 
Οι ρίμες και οι εικόνες σας μπορούν να σταλούν, σε ηλεκτρονική μορφή το αργότερο έως τις 10 Απριλίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
tbf-kidsyoungadultsprogram@hfbc.gr
 
Θα ήταν ωστόσο πολύ βοηθητικό να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας να συμμετάσχετε, έτσι ώστε να έχουμε μια εικόνα για τον αριθμό των κειμένων και των εικόνων που θα περιλαμβάνει η έκθεση. Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία σας και ανυπομονούμε για τα μικρά θαύματά σας! 
 
Με φιλικούς χαιρετισμούς, 
 
Εύη Γεροκώστα 
21η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 
Παιδική Γωνιά - Γωνιά Εφήβων - Γωνιά Εκπαιδευτικών 

Δείτε επίσης


Η Εταιρεία Συγγραφέων τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με 6 παράλληλες εκδηλώσεις (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Κοζάνη-Λάρισα-Πάτρα-Τήνο)

Η Εταιρεία Συγγραφέων τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με 6 παράλληλες εκδηλώσεις (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Κοζάνη-Λάρισα-Πάτρα-Τήνο)

09/03/26
Το 2026 συμπληρώνονται 45 χρόνια συνεχούς παρουσίας της Εταιρείας Συγγραφέων αλλά και 30 χρόνια φυσικής απουσίας του Οδυσσέα Ελύτη. Διαβάζουμε ποιήματά του στις εκδηλώσεις μας τιμώντας τη μνήμη του. Προσεχώς θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για όλες τις παράλληλές εκδηλώσεις.
11ος κύκλος επιμορφωτικών διαλέξεων - Γιάννης Ζέρβας Προσοχή: νέες ημερομηνίες

11ος κύκλος επιμορφωτικών διαλέξεων - Γιάννης Ζέρβας Προσοχή: νέες ημερομηνίες

03/04/26
Η πρώτη διάλεξη του Γιάννη Ζέρβα «Η ποίηση ως κρίση και ως λύση» στο Επιγραφικό Μουσείο θα γίνει Τρίτη 28 Απριλίου 2026 και ώρα 18:00 στο πλαίσιο του 11ου κύκλου επιμορφωτικών διαλέξεων. Επόμενες διαλέξεις: Τρίτη 12 και Τρίτη 19 Μαΐου