Κώστας Γουλιάμος - Εθνικός Εκπρόσωπος της Κύπρου για δεύτερη πενταετία στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών
Εθνικός Εκπρόσωπος της Κύπρου για δεύτερη πενταετία (2025-2030) στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών αναλαμβάνει ο ποιητής και δοκιμιογράφος Κώστας Γουλιάμος.
Ο πρώην πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και κάτοχος το 2024 του "Βραβείου Φιλίας" της Κινεζικής Κυβέρνησης, εκλέχθηκε Τακτικό Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών το 2018, ενώ το 2020 τοποθετήθηκε για πρώτη φορά Εθνικός Εκπρόσωπος στο διακυβερνητικό σχήμα του ακαδημαϊκού οργανισμού.
Με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αυστριακού κράτους, η Ακαδημία έχει έδρα το Salzburg.
Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών στις τάξεις της περιλαμβάνει διακεκριμένους επιστήμονες, συγγραφείς, καλλιτέχνες και στοχαστές από την Ευρώπη και διάφορα σημεία του κόσμου, μεταξύ των οποίων και 38 κάτοχους του βραβείου Nobel.
Δείτε επίσης
Παρουσίαση του βιβλίου «Κάτω από το Γαλατόδασος» του Dylan Thomas
01/12/25Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Νίκας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του θεατρικού έργου του Dylan Thomas Κάτω από το Γαλατόδασος σε μετάφραση Έφης Φρυδά και Παυλίνας Παμπούδη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22) Για το έργο και την ελληνική μετάφραση θα μιλήσουν: Βάλτερ Πούχνερ, επίτιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, ποιητής Παναγιώτης Ροϊλός, καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο του Harvard, Πρόεδρος του ΕΠΚΔ Έφη Φρυδά, μεταφράστρια και συγγραφέας Παυλίνα Παμπούδη, ποιήτρια και μεταφράστρια.






