ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2026 ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΛΕΜΟΝΙ - ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΚΡΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ
ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΚΡΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ
ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2026
Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026, ώρα 12:00
βιβλιοπωλείο «Λεμόνι»
Στην πρώτη της συνάντηση στο βιβλιοπωλείο «Λεμόνι» (Ηρακλειδών 22, Θησείο) το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026, στις 12:00 έγινε και η κοπή της βασιλόπιτας της Εταιρείας Συγγραφέων για το 2026. Μέλη μας, από όλο το φάσμα γενεών της Εταιρείας Συγγραφέων, συναντήθηκαν εκεί, αγοράσαν βιβλία, αντάλλαξαν ευχές και πήραν το κομμάτι τους από την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Εταιρείας μας.
Το φλουρί, που συνοδευόταν από βιβλίο-δώρο από το Λεμόνι, τη μεγάλη ανθολογία διηγημάτων της ΕΣ και ένα μπουκάλι prosecco, κέρδισε η μεταφράστρια και ποιήτρια Άντζελα Μπράτσου.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο σειράς δράσεων που έχει ξεκινήσει η Εταιρεία για τη στήριξη των μικρών βιβλιοπωλείων. Ένα Σάββατο κάθε μήνα θα βρισκόμαστε σε ένα διαφορετικό μικρό βιβλιοπωλείο της Αττικής, ενώ παρόμοιες δράσεις ετοιμάζονται από μέλη μας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (πρώτη παίρνει τη σκυτάλη η Θεσσαλονίκη, σύντομα θα το ανακοινώσουμε).
* Στις φωτογραφίες, ο Πρόεδρος της ΕΣ Κώστας Κατσουλάρης επί το έργον, και κά-μποσα από τα μέλη μας μπροστά από τη βιτρίνα του καλού βιβλιοπωλείου. Παρευρέ-θηκαν επίσης τα μέλη του ΔΣ της ΕΣ, Χρήστος Αστερίου (Αντιπρόεδρος), Άννα Αφε-ντουλίδου (Γενική Γραμματέας), Νίκος Ερηνάκης (Ταμίας), Γιώργος Βέης (μέλος ΔΣ), Λίλα Κονομάρα (μέλος ΔΣ), καθώς και ο πρώην Πρόεδρος της ΕΣ, ο κριτικός λογοτε-χνίας Αλέξης Ζήρας.
Δείτε επίσης
Προκήρυξη διαγωνισμού ιστορικού μυθιστορήματος Ιδρύματος Κυριαζή
15/06/26Το Κοινωφελές Ίδρυμα Κωνσταντίνου και Αρτέμιδος Κυριαζή προκηρύσσει τον λογοτεχνικό διαγωνισμό ιστορικού μυθιστορήματος με τίτλο «Κώστας Κυριαζής» με στόχο την απονομή χρηματικού βραβείου ύψους 3.000 ευρώ Η τελική προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η 30η Ιουνίου 2026






