Η Κική Δημουλά τον Αύγουστο στο Σουηδικό Ραδιόφωνο


14/07/16

Στην ιστοσελίδα του Πρώτου Προγράμματος της Σουηδικής Κρατικής Ραδιοφωνίας (P1) ανακοινώθηκε η  Κική Δημουλά ως η "ποιήτρια του μήνα" Αυγούστου 2016.

Με τίτλο «Η Stina Ekblad διαβάζει στίχους της ποιήτριας του μήνα Κικής Δημουλά» στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι « την  πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου η ηθοποιός Stina Ekblad θα διαβάζει κάθε μέρα ένα ποίημα  της κυρίας της ελληνικής ποίησης, Κικής Δημουλά, ποιήματα της οποίας ειναι τώρα διαθέσιμα στα σουηδικά, συγκεντρωμένα σε μια νέα συλλογή.
Εγκωμιαστική είναι στο δημοσίευμα και η  παρουσίαση της ηθοποιού Stina Ekblad που απαγγέλλει στίχους της Ελληνίδας ποιήτριας:
- Πολλοί ηθοποιοί ονειρεύονται το Χόλιγουντ. Το δικό μου όνειρο ήταν πάντα να διαβάζω ποίηση, λέει  η Stina Ekblad που ανήκει στην ομάδα των ηθοποιών που  έχουν μόνιμη σχέση συνεργασίας με την εκπομπή «Καθημερινή ποίηση».
- Η Stina είναι μια λαμπρή αναγνώστρια ποιημάτων λέει η παραγωγός Lena Birgersdotter. Και τα ποιήματα της Δημουλά της  ταιριάζουν. Όλοι ριγήσαμε ακούγοντάς τα  στο στούντιο κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης!

Η εκπομπή «Καθημερινή Ποίηση» είναι το παλαιότερο σουηδικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα με περίπου 100.000 ακροατές την ημέρα και πρώτη μετάδοση  στις 1 Φεβρουαρίου 1937. Το concept  της εκπομπής είναι ότι η πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα αφιερώνεται στον «Ποιητή του Μήνα». Μια ομάδα σύγχρονων Σουηδών ποιητών αποφασίζει στη συνέχεια ποια έξι ποιήματα θα απαγγελθούν ενώ ένας ηθοποιός δίνει τη φωνή του στον ποιητή.

Το πρώτο ποίημα ης Κικής Δημουλά θα ακουστεί την Δευτέρα 1 και το τελευταίο το Σάββατο 6 Αυγούστου. Το πρόγραμμα είναι επίσης διαθέσιμο στην ιστοσελίδα sverigesradio.se  και στην εφαρμογή Sveriges Radio Play.»

Δείτε επίσης


Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τον θάνατο του Περικλή Κοροβέση

Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τον θάνατο του Περικλή Κοροβέση

11/04/20
Δεν υπάρχει κελί που να μην τρυπιέται. Δεν υπάρχει φυλακή που δεν μπορείς να δραπετεύσεις. Δεν υπάρχει σκλαβιά που να εμποδίζει την ελευθερία σου. Όλα είναι στο κεφάλι
ΡΙΤΣΟΣ, 14.11.2022,ΔΕΥΤΕΡΑ,ΩΡΑ 19.30, ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΡΙΤΣΟΣ, 14.11.2022,ΔΕΥΤΕΡΑ,ΩΡΑ 19.30, ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ "ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ", ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

14/11/22