Ο Καβάφης στα καταλανικά


09/06/17

Μετά από μια σύντομη παρουσίαση του Καβάφη στην καταλανική γλώσσα από τον ελληνιστή καθηγητή και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Εουσέμπι Αγιένσα, θα ακολουθήσει συναυλία του σημαντικού Καταλανού τροβαδούρου Τζουζέπ Τέρου, ο οποίος θα παρουσιάσει το τελευταίο CD του με ποίηση του Καβάφη μελοποιημένη και ερμηνευμένη από τον ίδιο σε μεταφράσεις μεγάλων ποιητών της πατρίδας του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παγκόσμια αναγνώριση του Καβάφη ως ενός των κορυφαίων ποιητών του 20ού αιώνα ξεκίνησε με καταλανικές μεταφράσεις που έγιναν πολύ νωρίς, πριν από οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο συγγραφέας και επίτιμο μέλος της Εταιρείας μας Πέτρος Μάρκαρης.

Η εκδήλωση, που οργανώνεται σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών και με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Ramon Llull, θα γίνει την Τρίτη 13 Ιουνίου στο καλλιτεχνικό καφενείο/βιβλιοπωλείο Poems & Crimes, Αγίας Ειρήνης 17, ώρα 20:30-21:30 (τηλ. 210.32.28.839).

Δείτε επίσης


Αθήνα, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018

Αθήνα, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018

16/09/16
Η Αθήνα επιλέχθηκε για την ποιότητα των δραστηριοτήτων της και υποστηρίζεται από το σύνολο της βιομηχανίας του βιβλίου. Το προτεινόμενο πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

20/03/18