ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΦΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΆΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟ


14/09/23
ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΦΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΆΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΙΣ

 

«Είμαι ο άνεμος η βροχή τα έρημα δάση»

 

Ζωγραφική - χαρακτική – κατασκευές

 

Σπίτι της Κύπρου | Μορφωτικό Γραφείο Κυπριακής Πρεσβείας

Ξενοφώντος 2Α

105 57 Αθήνα

 

Εγκαίνια έκθεσης: 18 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 20:00 - 22:00

Διάρκεια έκθεσης: 19 Σεπτεμβρίου 2023 - 6 Οκτωβρίου 2023

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα και Τετάρτη: 10:00 - 18:00

Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 10:00 - 15:00

 

Συντονισμός: Μαρία Ραγιά

 

 

Τα έργα του εικαστικού και ποιητή Γιάννη Στεφανάκι είναι εμπνευσμένα από τον ποιητή Μιχάλη Κατσαρό.

 

«Στην προσέγγιση ενός ποιητικού-λογοτεχνικού έργου από έναν εικαστικό καλλιτέχνη συχνά ελλοχεύει ο κίνδυνος το αποτέλεσμα από τα παραχθέντα έργα να είναι εικονογραφικό. Αν ο εικαστικός καλλιτέχνης δεν έχει εμβαθύνει στη σκέψη του ποιητή, τότε τα έργα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχουν μα επιδερμική προσέγγιση. Το στοίχημα είναι να υπάρξει μια ισοτιμία του εικαστικού έργου με τον λόγο και να γίνει ώσμωση ούτως ώστε το έργο του ενός δημιουργού να αναδείξει το άλλο και αντίστροφα.

Η πολύχρονη φιλία μου με τον Μιχάλη Κατσαρό, οι συχνές μας συναντήσεις και οι εποικοδομητικές μας συζητήσεις, η έκδοση από κοινού της βραχύβιας εφημερίδας ποίησης νέου πνεύματος Επίπεδο, αλλά και η σπουδή στο έργο του, θέλω να πιστεύω ότι μου έδωσαν τη δυνατότητα να εικονοποιήσω μέρος του λόγου του με διαφορετικές τεχνικές, τονίζοντας έτσι το πολυσχιδές έργο του, με τα δικά μου τα μέσα και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου.»

Γιάννης Στεφανάκις

 

Ο Γιάννης Στεφανάκης γεννήθηκε στη Γρηγοριά Ηρακλείου Κρήτης το 1951. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου και έχει βραβευτεί. Εκδίδει το περιοδικό «Νέο Επίπεδο» καθώς και το συλλεκτικό «Τεχνοπαίγνιο». Επίσης, εκδίδει συλλεκτικές χειροποίητες εκδόσεις για την ποίηση σημαντικών Ελλήνων ποιητών. Έχουν εκδοθεί τέσσερις ποιητικές συλλογές του. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Yannis Stefanakis was born in Grigoria of Herakleion, Crete in 1951. He studied at the Athens School of Fine Arts. He has presented his work in many solo and group exhibitions in Greece and abroad, where he has been awarded. He publishes the “Neo Epipedo” magazine as well as the collector’s item “Technopaignion”. He also publishes collector’s handmade editions on the poetry of important greek poets. Four of his own poetry collections have been published. His work can be found in public and private collections in Greece and abroad.

 

Translated: by Marιa Nikoli

 

Δείτε επίσης


Απογεύματα ποίησης στο Café Merlin | Αντώνης Φωστιέρης

Απογεύματα ποίησης στο Café Merlin | Αντώνης Φωστιέρης

29/03/23
Απογεύματα ποίησης στο Café Merlin |  Αντώνης Φωστιέρης ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023  Απογεύματα ποίησης στο Café Merlin | Αντώνης Φωστιέρης 18:00 – 20:00  Ίδρυμα
4ο Επιστημονικό Συνέδριο, Κυριάκος Χαραλαμπίδης Από την Πρώτη πηγή στη Νύχτα των Κήπων

4ο Επιστημονικό Συνέδριο, Κυριάκος Χαραλαμπίδης “Από την Πρώτη πηγή στη Νύχτα των Κήπων”

15/11/22