ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΚΤΑΤΟΜΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΙΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΣΑΘΑΝΑ


05/06/23
ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΚΤΑΤΟΜΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΙΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΣΑΘΑΝΑ

Μύκονος 31-5-2023

Δελτίο Τύπου

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΚΤΑΤΟΜΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΙΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΣΑΘΑΝΑ

 

Με την πρόσφατη έκδοση του Η΄ τόμου ("Θεματικός Βιβλιογραφικός Οδηγός για τη Μύκονο") του μυκονιάτη συγγραφέα Παναγιώτη Κουσαθανά, ενός τόμου πλούσια εικονογραφημένου και με σπάνιο και διαχρονικό φωτογραφικό υλικό από τη Μύκονο, συμπληρώνεται εκδοτικά η οκτάτομη σειρά των Παραμιλητών (Εκδόσεις Ίνδικτος 2023, σελίδες 350 τιμή 35,00 ευρώ.)

 

Ο τελευταίος τόμος, καθώς και όλοι οι προηγούμενοι, διατίθενται στα βιβλιοπωλεία της Μυκόνου, στα κεντρικά βιβλιοπωλεία των Αθηνών και στη Βιβλιοθήκη Π.Κ. Το έργο αποτελεί πυξίδα και κληρονομιά προς τους σημερινούς και στους μελλοντικούς Μυκονιάτες και τους ερευνητές του πολιτισμού και της ιστορίας του νησιού για να μπορέσουν να συνεχίσουν και να συμπληρώσουν τη γνώση μας με μελλοντικές  καινούργιες έρευνες και μελέτες.

 

Στις 4.500 σελίδες των οκτώ τόμων εμπεριέχεται η ιστορία και ο πολιτισμός του νησιού και των κατοίκων του από τα προϊστορικά χρόνια έως τις μέρες μας. Οι έξι τελευταίοι τόμοι αυτού του μακροχρόνιου συγγραφικού άθλου έγινε εκδοτική πραγματικότητα μέσα στα τελευταία πέντε έτη χάρη στον Δήμο Μυκόνου, την πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Κουκά και στις Εκδόσεις Ίνδικτος. Σύντομα θα ειδοποιηθείτε για την επικείμενη παρουσίαση συνολικά όλων των τόμων (συμπεριλαμβανομένων του Α΄ και του Β΄ από τους οποίους υπάρχουν ακόμη ελάχιστα διαθέσιμα αντίτυπα).

Δείτε επίσης


ΘΟΔΩΡΗ ΓΚΟΝΗ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΚΑ

ΘΟΔΩΡΗ ΓΚΟΝΗ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΚΑ

13/06/22
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ σας προσκαλούν στην παρουσίαση βιβλίου του ΘΟΔΩΡΗ ΓΚΟΝΗ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΚΑ  
Η Μάρω Δούκα για το Να είχα, λέει, μια τρομπέτα,  παρουσίαση βιβλίου.

Η Μάρω Δούκα για το «Να είχα, λέει, μια τρομπέτα», παρουσίαση βιβλίου.

03/04/23
05 Απριλίου 2023, ώρα 19:00   Η ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ και το βιβλιοπωλείο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΝ σας προσκαλούν την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 19:00 σε μια βραδιά