H εκδήλωση για τον Διονύσιο Σολωμό


30/04/17

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Απρίλιο Μήνα Βιβλίου, με επίκεντρο την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου), η Εταιρεία Συγγραφέων συνδιοργάνωσε με την ΕΝΕΛΒΙ και το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, εκδήλωση για τον Διονύσιο Σολωμό με αφορμή τα 160 χρόνια από τον θάνατό του (1798 - 1857), στις 22 Απριλίου 2017, στο Polis Art Café.

Μίλησαν: η συγγραφέας Μαρία Δεληβορριά για «Εκκρεμή σολωμικά θέματα», ο ποιητής και δοκιμιογράφος Δημήτρης Κοσμόπουλος, με θέμα: «Ο αναστάσιμος Διονύσιος Σολωμός», και ο συγγραφέας Παντελής Μπουκάλας, με θέμα: «Ο πένθιμος Σολωμός και τα δημοτικά τραγούδια».

Αποσπάσματα από το έργο του Σολωμού διάβασε με την εμβληματική φωνή του ο ηθοποιός Κώστας Καστανάς.

Οι εξαιρετικές ομιλίες, αρμονικά διαφορετικές μεταξύ τους, καθήλωσαν το κοινό, παρά τη μεγάλη διάρκεια της εκδήλωσης.

H εκδήλωση για τον Διονύσιο Σολωμό

Δείτε επίσης


Διαλέξεις Κώστα Σουέρεφ στο Επιγραφικό Μουσείο - 14, 21, 28 Ιανουαρίου 2026, ώρα 18.00

Διαλέξεις Κώστα Σουέρεφ στο Επιγραφικό Μουσείο - 14, 21, 28 Ιανουαρίου 2026, ώρα 18.00

14/12/25
Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2026 στις 18.00 (επόμενες διαλέξεις, ίδια ώρα, Τετάρτη 21 και 28 Ιανουαρίου), τον 10ο κύκλο διαλέξεων που διοργανώνει σε συνεργασία με το Επιγραφικό Μουσείο (Τοσίτσα 1, - 3η είσοδος), με ομιλητές/τριες μέλη της Εταιρείας και θέματα που εκτείνονται σε ευρύτερα πεδία, όπως Μαθηματικά, Τεχνητή Νοημοσύνη, Γλωσσολογία, Περιβάλλον κ.ά.
ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ - Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου με την Φωτεινή Τσαλίκογλου

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ - Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου με την Φωτεινή Τσαλίκογλου

10/12/25
Την Φωτεινή Τσαλίκογλου, με το νέο της βιβλίο Ο ΙΩΣΗΦ ΗΡΘΕ ΜΕΤΑ, εκδόσεις Καστανιώτη, φιλοξενεί στη 2η φετινή της συνάντηση, την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 με 20:00, η Λέσχη Ανάγνωσης της Εταιρείας Συγγραφέων.