«Διήγημα, Μυθιστόρημα και Ποίηση»: προγράμματα Δημιουργικής Γραφής / ΟΠΑΝΔΑ - ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ


06/03/25
Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας 
του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) / Εταιρεία Συγγραφέων
 
«Διήγημα, Μυθιστόρημα και Ποίηση»: Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής
 
 
Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Λ. Αλεξάνδρας (Λ. Αλεξάνδρας 152, τηλ.: 210 6448844) 
Κάθε Πέμπτη | 17:00 – 20:00 
Έναρξη: Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025 
 
Α΄ . Τέσσερα μαθήματα για το διήγημα : 
Η μικρή φόρμα και οι ιδιαιτερότητές της, σύνθεση διηγημάτων και διόρθωση αυτών. Διδάσκει η συγγραφέας Έλενα Μαρούτσου. Ο πεζογράφος Ανδρέας Μήτσου παρουσιάζει το έργο του την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2025.
 
Β΄. Τέσσερα μαθήματα για το μυθιστόρημα : Κύρια χαρακτηριστικά, η πορεία προς τη σύνθεση, κυριότεροι εκπρόσωποι, είδη μυθιστορημάτων (ιστορικό, αστυνομικό, κ.λπ.). Διδάσκει ο συγγραφέας Χρήστος Χρυσόπουλος . Η συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη παρουσιάζει το έργο της την Πέμπτη 15 Μαΐου 2025.
 
Γ΄. Δύο μαθήματα για την ποίηση : Ιστορία και μορφές του είδους, σύνθεση ποιημάτων. Διδάσκει η ποιήτρια Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη . Ο ποιητής Αντώνης Φωστιέρης παρουσιάζει το έργο του την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025. 
 
Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Ευελπίδων (Ευελπίδων 18, τηλ. 210 8840520) 
Κάθε Παρασκευή| 17:00 – 20:00 
Έναρξη: Παρασκευή 14 Μαρτίου 2025 
 
Α΄. Τέσσερα μαθήματα για το διήγημα : Η μικρή φόρμα και οι ιδιαιτερότητές της, σύνθεση διηγημάτων και διόρθωση αυτών. Διδάσκει η συγγραφέας Λένα Καλλέργη . Ο συγγραφέας Σωτήρης Δημητρίου θα παρουσιάσει το έργο του την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2025.
 
Β΄. Τέσσερα μαθήματα για το μυθιστόρημα : Κύρια χαρακτηριστικά, η πορεία προς τη σύνθεση, είδη μυθιστορημάτων (ιστορικό, αστυνομικό κ.λπ.). Διδάσκει ο συγγραφέας Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης . Η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη θα παρουσιάσει το έργο της την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025.
 
Γ΄. Δύο μαθήματα για την ποίηση: Κύρια χαρακτηριστικά, η δομή του, σύνθεση ποιημάτων. Διδάσκει ο ποιητής Θωμάς Τσαλαπάτης . Η ποιήτρια Παυλίνα Παμπούδη θα παρουσιάσει το έργο της την Παρασκευή 30 Μαΐου 2025. 
 

Δείτε επίσης


ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΚΡΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ - Σάββατο 30 Μαΐου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΚΡΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ - Σάββατο 30 Μαΐου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

01/06/26
Δείτε τις φωτογραφίες από τη συνάντηση της 30 Μαΐου στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων, όπου μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων βρεθήκαμε στο βιβλιοπωλείο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΝ* στους Αγίους Αναργύρους Αττικής. 
Η Λογοτεχνία στη Θεσσαλία: Ιστορία και Μυθοπλασία

Η Λογοτεχνία στη Θεσσαλία: Ιστορία και Μυθοπλασία

01/06/26
Οι συγγραφείς Βεατρίκη (Μπέττυ) Σαΐας-Μαγρίζου και Άρης Σφακιανάκης θα συνομιλήσουν με τον συγγραφέα, ηθοποιό και σκηνοθέτη Βαγγέλη Κολώνα και τη συγγραφέα Ηρώ Σκάρου, υπό τον συντονισμό του ποιητή και εκδότη Θάνου Γώγου.