Διαγωνισμός Ιστορικού Μυθιστορήματος Ιδρύματος Κωνσταντίνου και Αρτέμιδος Κυριαζή


13/01/25

 
 
Το Κοινωφελές Ίδρυμα Κωνσταντίνου και Αρτέμιδος Κυριαζή προκηρύσσει διαγωνισμό για την απονομή βραβείου ιστορικού μυθιστορήματος «Κώστας Κυριαζής», χρηματικού ποσού τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ. Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων ορίζεται από την 1η Δεκεμβρίου 2024 έως την 31η Μαρτίου 2025. 
 
Yποψηφιότητες μπορούν να θέσουν συγγραφείς που έχουν εκδώσει ιστορικά μυθιστορήματα εντός των ετών 2022, 2023 και 2024. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 30 Απριλίου 2025 στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος kyriazisfoundation.org . 
 
Ως ιστορικό μυθιστόρημα θεωρείται μυθιστόρημα που αναφέρεται στην ελληνική ιστορική περίοδο από τη μυκηναϊκή εποχή έως το πρώτο ήμισυ του 20ου αιώνα. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τον κ. Γεράσιμο Ζώρα, Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, Πρόεδρο της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, Συγγραφέα, τον κ. Διονύση Μουσμούτη, Εκδότη του Περιοδικού «Ιστορία», Συγγραφέα, και τον κ. Νικόλαο Κυριαζή, Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Συγγραφέα, Πρόεδρο του Ιδρύματος Κωνσταντίνου και Αρτέμιδος Κυριαζή. 
 
Τα προς κρίση βιβλία θα αποστέλλονται συστημένα ή με courier στην έδρα του Ιδρύματος, Ιθάκης 17, Κηφισιά, TK 14563.

Δείτε επίσης


Δ.Τ. - φωτογραφίες - από την ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 2024, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ, ΥΠΟΔΟΧΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ - στον ΣΦΜ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δ.Τ. - φωτογραφίες - από την ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 2024, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ, ΥΠΟΔΟΧΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ - στον ΣΦΜ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

20/01/25
Στην κατάμεστη αίθουσα Γιάννης Μαρίνος του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών απονεμήθηκαν την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2025 τα βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων, παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού Ιάσωνα Φωτήλα, της Προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ Ελένης Ζωντήρου, του Προέδρου του ΕΛΙΒΙΠ Νίκου Μπακουνάκη, του Διευθυντή του ΟΣΔΕΛ Γιωργανδρέα Ζάννου, και πολλών άλλων προσωπικοτήτων από τον χώρο των γραμμάτων και του βιβλίου.
Βραβεία Εταιρείας Συγγραφέων 2024 - Βραχείες λίστες – Στον Vincenzo Rotolo το βρ. Διδώ Σωτηρίου

Βραβεία Εταιρείας Συγγραφέων 2024 - Βραχείες λίστες – Στον Vincenzo Rotolo το βρ. Διδώ Σωτηρίου

25/11/24
Ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες για τα βραβεία «Κουμανταρέα» και «Βαρβέρη» πρωτοεμφανιζόμενων πεζογράφων και ποιητών/ποιητριών. Η απονομή θα γίνει την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2025 Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1