Η Κική Δημουλά τον Αύγουστο στο Σουηδικό Ραδιόφωνο


14/07/16

Στην ιστοσελίδα του Πρώτου Προγράμματος της Σουηδικής Κρατικής Ραδιοφωνίας (P1) ανακοινώθηκε η  Κική Δημουλά ως η "ποιήτρια του μήνα" Αυγούστου 2016.

Με τίτλο «Η Stina Ekblad διαβάζει στίχους της ποιήτριας του μήνα Κικής Δημουλά» στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι « την  πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου η ηθοποιός Stina Ekblad θα διαβάζει κάθε μέρα ένα ποίημα  της κυρίας της ελληνικής ποίησης, Κικής Δημουλά, ποιήματα της οποίας ειναι τώρα διαθέσιμα στα σουηδικά, συγκεντρωμένα σε μια νέα συλλογή.
Εγκωμιαστική είναι στο δημοσίευμα και η  παρουσίαση της ηθοποιού Stina Ekblad που απαγγέλλει στίχους της Ελληνίδας ποιήτριας:
- Πολλοί ηθοποιοί ονειρεύονται το Χόλιγουντ. Το δικό μου όνειρο ήταν πάντα να διαβάζω ποίηση, λέει  η Stina Ekblad που ανήκει στην ομάδα των ηθοποιών που  έχουν μόνιμη σχέση συνεργασίας με την εκπομπή «Καθημερινή ποίηση».
- Η Stina είναι μια λαμπρή αναγνώστρια ποιημάτων λέει η παραγωγός Lena Birgersdotter. Και τα ποιήματα της Δημουλά της  ταιριάζουν. Όλοι ριγήσαμε ακούγοντάς τα  στο στούντιο κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης!

Η εκπομπή «Καθημερινή Ποίηση» είναι το παλαιότερο σουηδικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα με περίπου 100.000 ακροατές την ημέρα και πρώτη μετάδοση  στις 1 Φεβρουαρίου 1937. Το concept  της εκπομπής είναι ότι η πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα αφιερώνεται στον «Ποιητή του Μήνα». Μια ομάδα σύγχρονων Σουηδών ποιητών αποφασίζει στη συνέχεια ποια έξι ποιήματα θα απαγγελθούν ενώ ένας ηθοποιός δίνει τη φωνή του στον ποιητή.

Το πρώτο ποίημα ης Κικής Δημουλά θα ακουστεί την Δευτέρα 1 και το τελευταίο το Σάββατο 6 Αυγούστου. Το πρόγραμμα είναι επίσης διαθέσιμο στην ιστοσελίδα sverigesradio.se  και στην εφαρμογή Sveriges Radio Play.»

Δείτε επίσης


ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ

03/03/16
Οι φορείς των Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις περικοπές των συντάξεων και στις ρυθμίσεις του νέου νόμου για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό
HMEΡΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2017

HMEΡΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2017

05/04/17
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ   Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, αφιερωμένη σε δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας