ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ


13/03/25

Η Εταιρεία Συγγραφέων, μένοντας πιστή στους καταστατικούς της σκοπούς, ανάμεσα στους οποίους πρωταρχικός είναι «η προάσπιση της ελευθερίας και της πολυφωνίας στο λόγο και την έκφραση, μέσα στο πλαίσιο των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη», καταδικάζει απερίφραστα κάθε πράξη βανδαλισμού έργων Τέχνης, όπως αυτή που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 10 Μαρτίου στην Εθνική Πινακοθήκη.

Είναι προφανές ότι η ελευθερία και η πολλαπλότητα στην έκφραση και η ανεξαρτησία της πνευματικής δημιουργίας αποτελούν αναγκαίους όρους για την πραγμάτωση του καλλιτεχνικού έργου.

Δείτε επίσης


Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΕWC - στηρίζει τις πρωτοβουλίες του για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συγγραφέων

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΕWC - στηρίζει τις πρωτοβουλίες του για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συγγραφέων

09/01/26
Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, καθώς και η μέριμνα για τις συνθήκες εργασίας, η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και η κατάργηση των έμφυλων διακρίσεων στις απολαβές είναι μερικά από τα βασικά αιτήματα των συγγραφέων
Η Εταιρεία Συγγραφέων προασπίζεται τη λογοτεχνική μετάφραση στο πλευρό του EWC και του CEATL

Η Εταιρεία Συγγραφέων προασπίζεται τη λογοτεχνική μετάφραση στο πλευρό του EWC και του CEATL

26/11/25
Η Εταιρεία Συγγραφέων στηρίζει την κοινή πρωτοβουλία του EWC, του οποίου είναι μέλος, και του CEATL (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ενώσεων Μεταφραστών Λογοτεχνίας) σχετικά με την νέα υπηρεσία ΤΝ της Amazon που πλήττει το μεταφραστικό έργο, το Kindle Translate.