ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΛΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


13/12/23
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΛΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΛΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Τον Δεκέμβριο του 2022 συμπληρώθηκαν σαράντα χρόνια από τον θάνατο του ομότιμου καθηγητή και ακαδημαϊκού Λίνου Πολίτη (1906-1982), μιας από τις σημαντικές προσωπικότητες των νεοελληνικών σπουδών και της πνευματικής και πολιτισμικής ζωής κατά την μεταπολεμική περίοδο.

 

Με αφορμή την επέτειο του θανάτου του και την δωρεά του αρχείου του στο Τμήμα Φιλολογίας, ο Τομέας Νεοελληνικών και Συγκριτολογικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας και η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οργανώνουν εκδήλωση στη μνήμη του την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, ώρα 6.00 μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών Παλιάς Φιλοσοφικής.

 

Για τη μορφή και το έργο του Λίνου Πολίτη θα μιλήσουν στις σύντομες παρεμβάσεις τους οι μαθητές και συνάδελφοί του Γιώργος Κεχαγιόγλου, Παναγιώτης Πίστας, Κατερίνα Τικτοπούλου, Γιώργος Φιορεντίνος, Bενετία Αποστολίδου, Αλέξης Πολίτης και τα παιδιά του Ειρήνη Μεϊτάνη και Νίκος Πολίτης. Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής κ. Κωνσταντίνος Μπίκος και η Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας κ. Ιωάννα Καραμάνου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί απόσπασμα από την εκπομπή «Μονόγραμμα: Λίνος Πολίτης» του Γιώργου Σγουράκη, ευγενική παραχώρηση του σκηνοθέτη και της ΕΡΤ ΑΕ Αρχείο.

 

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.


Εκ μέρους του Τομέα Νεοελληνικών και Συγκριτολογικών Σπουδών
Η Διευθύντρια

Κατερίνα Τικτοπούλου
 

Δείτε επίσης


Με τα λόγια (γίνεται) στις 16/01 : Η Γιάννα Μπούκοβα μεταφράζει ρωσσική και βουλγαρική ποίηση

Με τα λόγια (γίνεται)" στις 16/01 : Η Γιάννα Μπούκοβα μεταφράζει ρωσσική και βουλγαρική ποίηση

02/01/24
Στον ύπνο του λαλούσε τα τέλεια του όνειρα που τερματίζουν με πογκρόμ. [1] Τα ελάφια πλέξανε τα κέρατά τους λες και τα ένωνε ένας αρχαίος γάμος με αμοιβαίες έλξεις και
ΘΟΔΩΡΗ ΓΚΟΝΗ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΚΑ

ΘΟΔΩΡΗ ΓΚΟΝΗ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΚΑ

13/06/22
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ σας προσκαλούν στην παρουσίαση βιβλίου του ΘΟΔΩΡΗ ΓΚΟΝΗ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΚΑ