ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | «Ω! ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΚΔΡΟΜΗ» | ΑΡΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ


17/05/23
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | Ω! ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΚΔΡΟΜΗ | ΑΡΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

«Ω! ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΚΔΡΟΜΗ» | ΑΡΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ

 

Την Πέμπτη 25 Μαΐου στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS, και οι εκδόσεις Τόπος, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Άρη Μαραγκόπουλου, με τίτλο «Ω! Τι υπέροχη εκδρομή»

Για το βιβλίο θα συνομιλήσουν ο συγγραφέας Άρης Μαραγκόπουλος και ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου, ενώ στο τέλος θα προβληθεί βίντεο με τον συγγραφέα να διαβάζει χαρακτηριστικά κομμάτια του μυθιστορήματος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link βιβλίου: https://bit.ly/40Oqh6T

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/446iWT3

Λίγα λόγια για το βιβλίο

∆εκέµβρης του 2016. ∆εκαπέντε άνθρωποι κι ένα σκυλί συγκεντρώνονται σε µια απόµερη ακτή της Βάρκιζας, σε ένα ιδιότυπο «µνηµόσυνο» ύστερα από την απροσδόκητη απώλεια δύο συντρόφων, ενός πρώην ναυτικού και της µεξικανής γυναίκας του. Aυτή η παραθαλάσσια σύναξη υποχρεώνει να συγχρωτιστούν για λίγες ώρες διαφορετικοί άνθρωποι και παρόλο που, εκ πρώτης όψεως, δεν φαίνεται να συμβαίνει κάτι συνταρακτικό, τίποτε µετά από αυτό δεν είναι πλέον το ίδιο.

Το Ω! Τι υπέροχη εκδροµή! αποτελεί, τυπικά, συνέχεια του προηγούµενου µυθιστορήµατος του συγγραφέα (Φλλσστ, φλλσστ, φλλλσσστ, Τόπος 2020). Ήδη στο κλείσιµο εκείνου του τόµου σβήνουν οι γερασµένες φωνές κάποιων ηρώων. Εδώ νέες φωνές, νέοι ήρωες διεκδικούν µια ελευθερία πέρα από κάθε γνωστή ιστορική προσδοκία, περίπου πρωτόγονη, ως µέλλον (ή τέλος) αυτού του καιρού και αυτής της χώρας.

 

Ο Άρης Μαραγκόπουλος έχει εκδώσει περισσότερα από είκοσι βιβλία πεζογραφίας, κριτικής και τέχνης, και πάνω από δέκα µεταφράσεις. Ιδρυτικό στέλεχος των εκδόσεων Τόπος, ασκεί κριτική σε θέµατα κουλτούρας, ιδεών και πολιτισµού. 

 
 

Δείτε επίσης


Ουίλιαμ Μπάροουζ: Eκδήλωση-συζήτηση για το έργο του εμβληματικού Αμερικανού συγγραφέα, Παρασκευή 22 Μαρτίου στο Κομπραί

Ουίλιαμ Μπάροουζ: Eκδήλωση-συζήτηση για το έργο του εμβληματικού Αμερικανού συγγραφέα, Παρασκευή 22 Μαρτίου στο Κομπραί

11/03/24
Ισίδωρος Ζουργός: Περί της εαυτού ψυχής

Ισίδωρος Ζουργός: Περί της εαυτού ψυχής

14/09/23
Ο Ισίδωρος Ζουργός παρουσιάζει το βιβλίο του: Περί της εαυτού ψυχής Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19:00 Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Ν. Καστοριάς Διαβάστε περισσότερα