Ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των καλλιτεχνών


15/02/23
Ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των καλλιτεχνών

Ως Εταιρεία Συγγραφέων εκφράζουμε την ολόθερμη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους του χώρου του Θεάτρου και των Τεχνών. Στην ιδρυτική μας διακήρυξη τονίζουμε πως θεωρούμε «αυτονόητο ότι το έργο κάθε συγγραφέα/καλλιτέχνη, παρά τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, είναι μορφή εργασίας, από την άσκηση της οποίας απορρέουν δικαιώματα που πρέπει να αναγνωρίζονται και να εξασφαλίζονται»!

Πιστή στην υπηρέτηση αυτής της θεμελιώδους αρχής, η Εταιρεία Συγγραφέων βρίσκεται πάντοτε αλληλέγγυα με όλους τους καλλιτέχνες στον αγώνα διασφάλισης των δικαιωμάτων τους αλλά και της αναβάθμισης του χώρου των γραμμάτων και των τεχνών όπως και της πολύπαθης εκπαίδευσής τους.

Από τις 2 Ιουλίου 1981 μέχρι και σήμερα εξακολουθούμε να διακηρύττουμε προς όλες τις κυβερνήσεις και με όλους τους τόνους πως μόνο η ενεργητική συμμετοχή των πνευματικών ανθρώπων στα κοινά και ο διάλογος μαζί τους μπορεί να εξασφαλίσει ένα δημιουργικό, βιώσιμο και αναβαθμισμένο μέλλον για εμάς και τις γενιές που θα έρθουν!

 

Δείτε επίσης


35 ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

35 ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

18/11/16
35 ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ Ένο Αγκόλλι, Ζήσης Σαρίκας, Σωφρόνης Σωφρονίου και Κωνσταντίνος Σπ. Στάικος βραβεύτηκαν από την Εταιρεία Συγγραφέων, παρουσία του Δημάρχου
Η Εταιρεία Συγγραφέων αλληλέγγυα προς την Ένωση Συγγραφέων και το λαό της Λευκορωσίας

Η Εταιρεία Συγγραφέων αλληλέγγυα προς την Ένωση Συγγραφέων και το λαό της Λευκορωσίας

26/08/20
Η Εταιρεία Συγγραφέων εκφράζει την αλληλεγγύη της προς την Ένωση Συγγραφέων και το λαό της Λευκορωσίας, αλλά και προς την βραβευμένη με το Νόμπελ Λογοτεχνίας συγγραφέα