Ανακοίνωση για τον θάνατο του Χρήστου Σαμουηλίδη


24/10/22
Ανακοίνωση για τον θάνατο του Χρήστου Σαμουηλίδη

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο θάνατο του επίτιμου μέλους μας Χρήστου Σαμουηλίδη, συγγραφέα και λαογράφου.  Ο Χρήστος Σαμουηλίδης γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1927. Το 1952 αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως καθηγητής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ως ερευνητής στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών. Πολύτιμη στάθηκε η ερευνητική εργασία του στους προσφυγικούς οικισμούς της Ελλάδας κατά την οποία συνέλεξε 14.000 σελίδες λαογραφικού και ιστορικού υλικού από τις αφηγήσεις των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Σημαντική επίσης ήταν η μελέτη του για το παραδοσιακό ποντιακό θέατρο. Για την συγγραφική του δουλειά, έχει τιμηθεί πολλές φορές με σημαντικές διακρίσεις, και το αρχείο του παραχωρήθηκε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Εκφράζουμε στου οικείους του τα θερμά μας συλλυπητήρια.

https://www.authors.gr/samoyilidis

Δείτε επίσης


Νέο Δ.Σ., νέα Εξελεγκτική Επιτροπή και Νέα Μέλη   Εταιρείας Συγγραφέων 2023

Νέο Δ.Σ., νέα Εξελεγκτική Επιτροπή και Νέα Μέλη Εταιρείας Συγγραφέων 2023

26/06/23
Στις 23 Ιουνίου 2023 συστάθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Συγγραφέων όπως ακολουθεί: Πρόεδρος:  Ιωσήφ Βεντούρας Αντιπρόεδρος : Έρη (Ερασμία)
Δώδεκα νησιώτες συγγραφείς από όλο τον κόσμο στα νησιά Φερόες

Δώδεκα νησιώτες συγγραφείς από όλο τον κόσμο στα νησιά Φερόες

13/04/17
            Από τις 10 έως τις 14 Μαίου 2017  δώδεκα νησιώτες συγγραφείς από όλο τον κόσμο (Καραϊβική, Μεσόγειο, Ατλαντικό Ωκεανό, Βαλτική, Ινδονησία,