Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τον θάνατο του Διαμαντή Αξιώτη


23/08/26
Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τον θάνατο του Διαμαντή Αξιώτη
 
Με θλίψη αποχαιρετάμε τον ποιητή, πεζογράφο και μέλος της Εταιρείας μας Διαμαντή Αξιώτη.
 
Γεννήθηκε το 1942 στην Καβάλα, την πόλη όπου έζησε και εργάστηκε και για την οποία εξέδωσε το 2003 την ανθολογία «Καβάλα, μια πόλη στη λογοτεχνία». Υπήρξε μέλος των διοικητικών συμβουλίων του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, καθώς και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της πόλης, και υπεύθυνος, επί σειρά ετών, των λογοτεχνικών περιοδικών ΣΚΑΠΤΗ ΥΛΗ και ΥΠΟΣΤΕΓΟ.
 
Εξέδωσε τέσσερις ποιητικές συλλογές, δύο συλλογές διηγημάτων, ανθολογίες ποίησης και πεζογραφίας και τέσσερα μυθιστορήματα. Ποιήματα και πεζά του είχαν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, εφημερίδες και ανθολογίες.
Υπήρξε συνεργάτης της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. 
 
Στους οικείους εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. 
 
Περισσότερα για τον Διαμαντή Αξιώτη και το έργο του εδώ

Δείτε επίσης


Απόηχος Συμμετοχής Φεστ. Ποίησης Πάτρας στο 54ο Φεστιβάλ Βιβλίου - Αθήνα

Απόηχος Συμμετοχής Φεστ. Ποίησης Πάτρας στο 54ο Φεστιβάλ Βιβλίου - Αθήνα

15/09/26
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2026, στην Κεντρική Σκηνή του 54ου Φεστιβάλ Βιβλίου, στο Πεδίον του Άρεως, η εκδήλωση του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας με τίτλο «Η Επανάσταση Αρχίζει με τις Λέξεις».
Η Εταιρεία Συγγραφέων στη Γ.Σ και το Ευρωπαϊκό φόρουμ Burning Issues του Συμβουλίου Ευρωπαίων Συγγραφέων

Η Εταιρεία Συγγραφέων στη Γ.Σ και το Ευρωπαϊκό φόρουμ "Burning Issues" του Συμβουλίου Ευρωπαίων Συγγραφέων

16/06/26
Το ισχυρότερο μήνυμα του φόρουμ ήταν σαφές: η προστασία των συγγραφέων δεν είναι μια νοσταλγική υπεράσπιση του παρελθόντος, αλλά μια ριζοσπαστική επένδυση για το μέλλον