35 ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ


03/10/16

Μεγάλη εορταστική εκδήλωση για τα 35 χρόνια από την ίδρυσή της διοργανώνει την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», η Εταιρεία Συγγραφέων.

 

Στην ίδια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί η απονομή των λογοτεχνικών της βραβείων (βραβείο «Διδώ Σωτηρίου», βραβείο «Δαίδαλος», βραβείο «Γιάννη Βαρβέρη» για πρωτοεμφανιζόμενο ποιητή, βραβείο «Μένη Κουμανταρέα» για πρωτοεμφανιζόμενο μυθιστοριογράφο),  η υποδοχή των νέων της μελών, καθώς και η παρουσίαση του νέου ιστότοπου (www.authors.gr),  του e-book «Greek Writers Today» (εκδ. Πατάκη), του ημερολογίου 2017 «Πολλαπλές Αρχαιότητες» (εκδ.Πατάκη) και του συλλογικού τόμου με κείμενα μελών της Εταιρείας Συγγραφέων «Πάθη στη Λογοτεχνία» (εκδ. Καστανιώτη).

 

Τα βραβεία θα απονείμουν ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Πρόεδρος του ΟΣΔΕΛ Αντώνης Καρατζάς, η Αλίκη Βαρβέρη και ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Γιώργος Χουλιάρας.

 

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Δημήτρης Καλοκύρης και οι πρώην πρόεδροι Θανάσης Βαλτινός, Βασίλης Βασιλικός και Αλέξης Ζήρας.

 

Για τις νέες εκδόσεις της Εταιρείας Συγγραφέων Greek Writers Today (e–book), και Πολλαπλές Αρχαιότητες (Ημερολόγιο 2017), και τα δύο από τις Εκδόσεις Πατάκη, θα μιλήσει η εκδότρια Άννα Πατάκη, και για τον συλλογικό τόμο Πάθη στη Λογοτεχνία (εκδ. Καστανιώτη) θα μιλήσει ο υπεύθυνος Ελληνικής Λογοτεχνίας των εκδόσεων Καστανιώτη Δημήτρης Ποσάντζης και η επιμελήτρια του τόμου Ηρώ Νικοποὐλου.

 

Για τον Ζήση Σαρίκα θα μιλήσει ο καθηγητής Φιλοσοφίας στο ΑΠΘ και συγγραφέας Βασίλης Κάλφας, και για τον Κωνσταντίνο Σπ. Στάικο ο ακαδημαϊκός, ομότιμος καθηγητής και επίτιμο μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων Άγγελος Δεληβορριάς.

 

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική με το σαξόφωνο του Αδάμ Δόγκα, και στο τέλος θα παρατεθεί κοκτέιλ.

 

             Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, ώρα 19.30

             Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»

             Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης Θησείο, Τ.Κ. 11851, 

             Στάση Μετρό Κεραμεικός Τηλέφωνο: 210-3452150

 

Τa γλυπτά των βραβείων «Διδώ Σωτηρίου» και «Δαίδαλος» έχουν φιλοτεχνηθεί από τη συγγραφέα και εικαστικό Ηρώ Νικοπούλου.

Δείτε επίσης


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ /ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ /   ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ /ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ / ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ

30/04/24
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ /ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ /  ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ : ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ   Αγαπητές/οί συνάδελφοι,   Σας
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗΣ στον Ιανό

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗΣ στον Ιανό

01/10/15
Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης θα βρεθεί στον ΙΑΝΟ της οδού Σταδίου για να συζητήσει με τον Νίκο Θρασυβούλου «για όλα εκείνα που τον απασχολούν και