Τιμητική διάκριση Δημήτρη Νόλλα και Δημοσθένη Παπαμάρκου στο εξωτερικό


11/03/21

Με χαρά ενημερωθήκαμε και συγχαίρουμε τα μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων Δημήτρη Νόλλα και Δημοσθένη Παπαμάρκο για μια διάκριση στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Πετρούπολη της Ρωσίας, όπου οι δυο συγγραφείς ξεχώρισαν στις προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού.

Σε ανακοίνωση του βιβλιοπωλείου Πατάκη αναφέρονται τα εξής:

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν, σε διαδικτυακή εκδήλωση, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του ετήσιου διαγωνισμού «Η Πετρούπολη διαβάζει: επιλέγουμε τον καλύτερο ξένο συγγραφέα», που από το 2012 διοργανώνει η Βιβλιοθήκη Μαγιακόφσκι της ρωσικής πόλης. Η «Εξημέρωση: Νεκρογραφία» του Δημοσθένη Παπαμάρκου κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατηγορία καλύτερου ξένου συγγραφέα, το βιβλίο του οποίου δεν έχει εκδοθεί στη ρωσική γλώσσα.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν πάνω από 25 χώρες, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από τον Δημοσθένη Παπαμάρκο και από τον Δημήτρη Νόλλα, με τη συλλογή διηγημάτων «Το πάθος του συγγραφέα» (κατηγορία καλύτερου ξένου συγγραφέα, βιβλίο του οποίου έχει εκδοθεί στα ρωσικά), που επίσης κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατηγορία του.

Πρόκειται για σημαντική διάκριση, καθώς μάλιστα η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό μόλις πέρυσι. Η υψηλή θέση που κατέλαβαν ο Δημήτρης Νόλλας και ο Δημοσθένης Παπαμάρκος δείχνει την αγάπη του ρωσικού αναγνωστικού κοινού για την ελληνική λογοτεχνία.

Συγχαρητήρια ανήκουν και στον Αλεξέι Γκρίσιν, που επικράτησε στον διαγωνισμό λογοτεχνικής μετάφρασης, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Η Πετρούπολη διαβάζει», με την καλύτερη ρωσική μετάφραση αποσπάσματος από την «Εξημέρωση».

(Πηγή: Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Πετρούπολη)

Δείτε επίσης


Έκθεση για τον ΜΑΝΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ στη Θεσσαλονίκη

Έκθεση για τον ΜΑΝΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ στη Θεσσαλονίκη

12/10/15
ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Τα εγκαίνια της έκθεσης την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, ώρα 20.00 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χαιρετισμοί: Γιάννης
ΒΡΑΒΕΙΑ PUBLIC 2016

ΒΡΑΒΕΙΑ PUBLIC 2016

25/05/16
Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι οι συγγραφείς και μέλη της Εταιρείας μας Ιωάννα Καρυστιάνη  και Αργυρώ Μαντόγλου βραβεύτηκαν από τα Public στο πλαίσιο της ετήσιας τελετής