Τα Παραμύθια της Εταιρείας Συγγραφέων


27/04/16

To Δ.Σ. της Εταιρείας Συγγραφέων προγραμματίζει μια νέα συλλογική έκδοση με παραμύθια που θα έχουν γραφτεί από μέλη μας, βασισμένη σε μια ιδέα του Ερρίκου Μπελιέ, που έφυγε τόσο αιφνίδια και πρόωρα από κοντά μας, και στον οποίο θα αφιερώνεται η έκδοση.

Επιστρέφοντας στις ρίζες της γραφής και ταξιδεύοντας στον χρόνο, οι συγγραφείς - μέλη της Εταιρείας μας καλούνται να ανασύρουν από τις μνήμες και τη φαντασία τους ένα πρωτότυπο παραμύθι, για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Τα παραμύθια δεν έχουν ηλικία, αρκεί να μην έχουμε μεγαλώσει τόσο, ώστε να μπορούμε ακόμα να βλέπουμε χάρτινα καραβάκια να διασχίζουν ωκεανούς, ποδηλάτες στον ουρανό, μωρά να πετάνε σε ανθρωπόμορφα δέντρα και μια μικρή θάλασσα στην αυλή μας.  

Δημιουργώντας τον δικό μας φανταστικό κόσμο, είμαστε έτοιμοι να συμφιλιωθούμε με την πραγματικότητα, και ας θυμόμαστε πάντα τη φράση του Πάμπλο Πικάσσο που υποστήριζε ότι χρειάστηκε να μεγαλώσει πολύ για να ζωγραφίζει σαν παιδί.

Όσα μέλη επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να στείλουν τα κείμενά τους μόνο ηλεκτρονικά (με e-mail) στη Γενική Γραμματέα του Δ.Σ. Αγγελική Στρατηγοπούλου (a.stratigopoulou@yahoo.gr), σε μορφή Word, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Τα κείμενα δεν μπορεί να ξεπερνούν τις 1.500 λέξεις. Επίσης, θα πρέπει να είναι ανέκδοτα (δηλ. να μην έχουν συμπεριληφθεί σε βιβλίο), αλλά μπορούν να είναι δημοσιευμένα στον ημερήσιο ή περιοδικό τύπο.

Δείτε επίσης


Ανακοίνωση για τον θάνατο του Χρήστου Σαμουηλίδη

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Χρήστου Σαμουηλίδη

24/10/22
Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο θάνατο του επίτιμου μέλους μας Χρήστου Σαμουηλίδη, συγγραφέα και λαογράφου.  Ο Χρήστος Σαμουηλίδης γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1927. Το 1952 αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως καθηγητής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ως ερευνητής στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών. Πολύτιμη στάθηκε η ερευνητική εργασία του στους προσφυγικούς οικισμούς της Ελλάδας κατά την οποία συνέλεξε 14.000 σελίδες λαογραφικού και ιστορικού υλικού από τις αφηγήσεις των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Σημαντική επίσης ήταν η μελέτη του για το παραδοσιακό ποντιακό θέατρο. Για την συγγραφική του δουλειά, έχει τιμηθεί πολλές φορές με σημαντικές διακρίσεις, και το αρχείο του παραχωρήθηκε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Εκφράζουμε στου οικείους του τα θερμά μας συλλυπητήρια.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 2017 για νέο Έλληνα πεζογράφο

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 2017 για νέο Έλληνα πεζογράφο

19/11/16
Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Prize for Literature = EUPL) θα απονεμηθεί του χρόνου σε νέο Έλληνα πεζογράφο, καθώς η Ελλάδα περιλαμβάνεται μεταξύ των (εκ περιτροπής)