Tα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2016


23/12/16

ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Το Βραβείο Νανάς Κοντού, για βράβευση αξιόλογου ποιητή, δόθηκε στον ταμία της Εταιρείας μας Δημήτρη Χουλιαράκη για τη συλλογή του Αναπολόγητος στις κούνιες ντάλα μεσημέρι (Εκδόσεις Το Ροδακιό, 2013).

ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΣΤΑ & ΕΛΕΝΗΣ ΟΥΡΑΝΗ
Το Βραβείο Ποιήσεως στον Γώργο Γώτη (μέλος του ΔΣ της Εταιρείας) για το σύνολο του έργου του.

ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΤΡΟΥ ΧΑΡΗ
Το Βραβείο Ποιήσεως στον Τάκη Καρβέλη για το σύνολο του έργου του.
Το Βραβείο Διηγήματος στον Κὠστα Κατσουλάρη για τη συλλογή του Νυχτερινό ρεύμα (Εκδόσεις Πόλις, 2015).
Το Βραβείο Δοκιμίου στην Χριστίνα Ντουνιά για το δίτομο έργο της Μαρία Πολυδούρη, Τα ποιήματα (Τα ρόδα του αίματος) και Ρομάντσο και άλλα πεζά (Εκδόσεις της Εστίας, 2014).

Συγχαἰρουμε εγκαρδίως για την επάξια βράβευσή τους!

Δείτε επίσης


GREEK WRITERS IN ENGLISH  Katerina Anghelaki-Rooke, Kiki Dimoula, Jenny Mastoraki and Niki Marangou

GREEK WRITERS IN ENGLISH Katerina Anghelaki-Rooke, Kiki Dimoula, Jenny Mastoraki and Niki Marangou

09/02/21
 GREEK WRITERS IN ENGLISH A series of online talks in English, organised by The Hellenic Centre and The Society for Modern Greek Studies every Wednesday at 7pm (UK time) from 10 February until 3 March. The series will present four women writers from Greece and Cyprus: Katerina Anghelaki-Rooke,
Ανακοίνωση για τον θάνατο του Χρήστου Σαμουηλίδη

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Χρήστου Σαμουηλίδη

24/10/22
Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο θάνατο του επίτιμου μέλους μας Χρήστου Σαμουηλίδη, συγγραφέα και λαογράφου.  Ο Χρήστος Σαμουηλίδης γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1927. Το 1952 αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως καθηγητής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ως ερευνητής στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών. Πολύτιμη στάθηκε η ερευνητική εργασία του στους προσφυγικούς οικισμούς της Ελλάδας κατά την οποία συνέλεξε 14.000 σελίδες λαογραφικού και ιστορικού υλικού από τις αφηγήσεις των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Σημαντική επίσης ήταν η μελέτη του για το παραδοσιακό ποντιακό θέατρο. Για την συγγραφική του δουλειά, έχει τιμηθεί πολλές φορές με σημαντικές διακρίσεις, και το αρχείο του παραχωρήθηκε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Εκφράζουμε στου οικείους του τα θερμά μας συλλυπητήρια.