Συνάντηση της Εταιρείας Συγγραφέων με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλο


06/05/16

Την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016 στις 3 μμ., ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Καλοκύρης και η Κλαίτη Σωτηριάδου, μέλος της επιτροπής που ασχολήθηκε με τα θέματα του ασφαλιστικού και των συντάξεων, επισκέφθηκαν τον υπουργό εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλο όπως είχε προγραμματιστεί. Εν αναμονή της συνάντησης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν αρχικά με τον σύμβουλό του, κ. Ζ. Δέσπο, που αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση με τους Θεσμούς.

Στον υπουργό παρέδωσαν υπόμνημα με τα γνωστά αιτήματα των συγγραφέων. Τους διαβεβαίωσε ότι οι συντάξεις (τιμητικές και άλλες) δεν θα περικοπούν με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Είπε ότι προβλέπεται ενιαίος φορέας για όλα τα επαγγέλματα και η εισφορά των ασφαλισμένων θα είναι το 20% ανάλογα με το εισόδημα του καθενός –αλλά όχι λιγότερο από 100 €– δηλαδή για ελάχιστο μηνιαίο εισόδημα 500 €.

Για το θέμα των συνταξιούχων συγγραφέων  και της ταυτόχρονης είσπραξης δικαιωμάτων τους, ο υπουργός πιστεύει πως έχει λυθεί με την διάταξη του προηγούμενου νόμου. Υποσχέθηκε πάντως να το κοιτάξει.

Επίσης, παρόλο που δεν ανήκει στην άμεση δικαιοδοσία του, δεσμεύτηκε να μιλήσει με τον υπουργό Πολιτισμού και για το θέμα των τιμητικών συντάξεων που τέθηκε, γιατί πιστεύει ότι είναι απαραίτητες και η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να τις διακόψει.

Δείτε επίσης


Νίκος Χουλιαράς

Νίκος Χουλιαράς

21/07/15
Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του μέλους μας Νίκου Χουλιαρά. Ο Νίκος Χουλιαράς (1940-2015) γεννήθηκε στα Γιάννενα. Σημαντικότατος ζωγράφος, συγγραφέας,
ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

25/10/22
Με ιδιαίτερη χαρά ενημερωθήκαμε για την παρασημοφόρηση των συγγραφέων μελών της Εταιρείας μας Θανάση Βαλτινού, Νάσου Βαγενά, Μιχάλη Γκανά και Ρέας Γαλανάκη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.