Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης


14/04/21

Αγαπητές φίλες & φίλοι, αγαπητά μέλη της Εταιρείας,

Η αδυναμία πρόβλεψης υγειονομικών κινδύνων, αν πραγματοποιηθεί νωρίτερα, καθιστά αναγκαία τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης τον Ιούνιο, έως το τέλος του οποίου έχουν παραταθεί οι θητείες των διοικητικών οργάνων επαγγελματικών ενώσεων (άρθρο 72 ν. 4756/20).

Καθώς απαιτούνται μυστικές ψηφοφορίες (για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής, για την εκλογή νέων μελών και συναφή θέματα), οι τεχνικές και οικονομικές δυνατότητες της Εταιρείας και των μελών της δεν επιτρέπουν να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά. Κατά συνέπεια, η πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα και φυσική παρουσία (συν μία αντιπροσώπευση ανά μέλος) είναι απαραίτητη. Εισηγήσεις και πληροφορίες για νέα μέλη, που έχουν προταθεί για το 2020 και το 2021, έχουν ήδη σταλεί και θα υπάρξει υπενθύμιση.

Όπως προβλέπεται, η Γενική Συνέλευση θεωρείται σε απαρτία όταν είναι παρόντα τουλάχιστον τα μισά συν ένα ταμειακά τακτοποιημένα τακτικά μέλη. Σε περίπτωση που η Συνέλευση ματαιωθεί ελλείψει απαρτίας, η Γενική Συνέλευση συνέρχεται, χωρίς ατομική πρόσκληση στα μέλη, στον ίδιο τόπο, την ίδια ημέρα και ώρα της επόμενης εβδομάδας, με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης. Στην περίπτωση αυτή θεωρείται ότι βρίσκεται σε απαρτία οποιοσδήποτε και αν είναι ο αριθμός των παρόντων μελών.

Μειωμένη προσέλευση λόγω υγειονομικών συνθηκών, σε συνδυασμό με αυξημένο αριθμό ταμειακά τακτοποιημένων τακτικών μελών, καθιστούν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο, λόγω έλλειψης απαρτίας την πρώτη Κυριακή που θα έχει συγκληθεί, η Γενική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί την αμέσως επόμενη Κυριακή.

Παίρνοντας υπόψη όσα έχουν εκτεθεί, η Γενική Συνέλευση συγκαλείται

Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021, 10 π.μ. (σε χώρο που θα ανακοινωθεί εγκαίρως)

με την προοπτική, σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, να πραγματοποιηθεί                                                            

Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021, 10 π.μ. (στον ίδιο χώρο).

Υπενθυμίζεται ότι ταμειακά τακτοποιημένα τακτικά μέλη που θέλουν να υποβάλουν υποψηφιότητα Συμβούλου ή μέλους της Εξελεγκτικής Επιτροπής καταθέτουν σχετική έγγραφη δήλωση προς το Διοικητικό Συμβούλιο το αργότερο είκοσι ημέρες πριν από την ημέρα των αρχαιρεσιών.

Ευχαριστώντας θερμά όσους έχουν ανταποκριθεί, ανανεώνουμε την έκκληση προς μέλη και φίλους για την εξόφληση οφειλών και την κατάθεση έκτακτης ενίσχυσης ή δωρεάς στον τραπεζικό λογαριασμό της Εταιρείας Συγγραφέων

Alpha Bank IBAN GR 5701 4081 3081 300200 2000 324

(με αιτιολογία το όνομά τους και ενημερώνοντας με email την Εταιρεία για την κατάθεση).

Με ευχές να μας βρει όλους καλά το Πάσχα,

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δείτε επίσης


Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων

Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων

04/11/15
Με μια εξαιρετικά σημαντική για τον κόσμο των γραμμάτων αποκάλυψη, για το σχέδιο δημιουργίας ενός μεγάλου και ρηξικέλευθου λογοτεχνικού λεξικού από την Ακαδημία Αθηνών,
Παιδιά ζωγραφίζουν για την ειρήνη με αφορμή ένα ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ

Παιδιά ζωγραφίζουν για την ειρήνη με αφορμή ένα ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ

12/09/18
(Ελληνική συμμετοχή στη διεθνή πρωτοβουλία “Children’s Peace” Art Project του τουρκικού PEN, του Ιδρύματος Χικμέτ & της Διεθνούς Ένωσης Εικαστικών)   Έντεκα ζωγραφιές 28 παιδιών,