ΣΟΥΗΔΙΚΟ «ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ Θ.ΚΑΛΛΙΦΑΤΙΔΗ


27/04/17

Με χαρά ενημερωθήκαμε ότι ο συγγραφέας, αντεπιστέλλον μέλος της Εταιρείας μας Θοδωρής Καλλιφατίδης βραβεύτηκε με το σουηδικό βραβείο «Υπεράσπισης της Γλώσσας 2016». Τον συγχαίρουμε γι αυτήν τη διάκριση.

-Στον Θοδωρή Καλλιφατίδη, ομογενή κορυφαίο συγγραφέα της Σουηδίας , απονεμήθηκε το «Βραβείο Υπεράσπισης της Γλώσσας 2016», από τη ΜΚΟ «Språkförsvaret» («Υπεράσπιση της Γλώσσας»).
Κατά την τελετή απονομής, που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη, στις 22 Απριλίου 2017, στο μέγαρο της Επιμορφωτικής Ομοσπονδίας Εργατών Σουηδίας ”ABF”, με την παρουσία του πρέσβυ της Ελλάδας στη Σουηδία κ. Δημ.Τουλούπα και μελών της ελληνικής διπλωματικής αποστολής, τονίσθηκε η μεγάλη συμβολή του Θοδωρή Καλλιφατίδη στα σουηδικά γράμματα και η αξιοθαύμαστη ικανότητά του να δημιουργεί λογοτεχνικά αριστουργήματα, χειριζόμενος με σεβασμό τη σουηδική γλώσσα.
«Με το προσωπικό του παράδειγμα αποδεικνύει ότι είναι εφικτό ένας ενήλικας να κατακτήσει τη σουηδική γλώσσα αγγίζοντας μάλιστα την τελειότητα», αναφέρθηκε στο σκεπτικό της βράβευσης.

Δείτε επίσης


ΣΤΟΝ NIKO ΧΡΥΣΟ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (ΕUPL) 2019

ΣΤΟΝ NIKO ΧΡΥΣΟ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (ΕUPL) 2019

23/05/19
ΣΤΟΝ NIKO ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ» ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (ΕUPL) 2019   Στον Νίκο Χρυσό και το μυθιστόρημά του «Καινούργια μέρα» (Καστανιώτης,
Αόρατες πόλεις – αφιέρωμα στον Italo Calvino

Αόρατες πόλεις – αφιέρωμα στον Italo Calvino

23/10/15
Παρασκευή 23 - Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 Αόρατες πόλεις – αφιέρωμα στον Italo Calvino Τριάντα χρόνια από το θάνατο του Ίταλο Καλβίνο, διημερίδα αφιερωμένη σε έναν από τους σπουδαιότερους