ΣΟΥΗΔΙΚΟ «ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ Θ.ΚΑΛΛΙΦΑΤΙΔΗ


27/04/17

Με χαρά ενημερωθήκαμε ότι ο συγγραφέας, αντεπιστέλλον μέλος της Εταιρείας μας Θοδωρής Καλλιφατίδης βραβεύτηκε με το σουηδικό βραβείο «Υπεράσπισης της Γλώσσας 2016». Τον συγχαίρουμε γι αυτήν τη διάκριση.

-Στον Θοδωρή Καλλιφατίδη, ομογενή κορυφαίο συγγραφέα της Σουηδίας , απονεμήθηκε το «Βραβείο Υπεράσπισης της Γλώσσας 2016», από τη ΜΚΟ «Språkförsvaret» («Υπεράσπιση της Γλώσσας»).
Κατά την τελετή απονομής, που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη, στις 22 Απριλίου 2017, στο μέγαρο της Επιμορφωτικής Ομοσπονδίας Εργατών Σουηδίας ”ABF”, με την παρουσία του πρέσβυ της Ελλάδας στη Σουηδία κ. Δημ.Τουλούπα και μελών της ελληνικής διπλωματικής αποστολής, τονίσθηκε η μεγάλη συμβολή του Θοδωρή Καλλιφατίδη στα σουηδικά γράμματα και η αξιοθαύμαστη ικανότητά του να δημιουργεί λογοτεχνικά αριστουργήματα, χειριζόμενος με σεβασμό τη σουηδική γλώσσα.
«Με το προσωπικό του παράδειγμα αποδεικνύει ότι είναι εφικτό ένας ενήλικας να κατακτήσει τη σουηδική γλώσσα αγγίζοντας μάλιστα την τελειότητα», αναφέρθηκε στο σκεπτικό της βράβευσης.

Δείτε επίσης


ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2018 ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2018 ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

07/11/18
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2018 ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ Παρασκευή, 23.11.18, ΩΡΑ 19:00, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων   Με στήριξη από τη Βουλή των Ελλήνων και το Υπουργείο Πολιτισμού
Roderick Beaton - Ο πόλεμος του Μπάιρον. Ρομαντική εξέγερση, Ελληνική Επανάσταση

Roderick Beaton - Ο πόλεμος του Μπάιρον. Ρομαντική εξέγερση, Ελληνική Επανάσταση

10/04/16
Στο πλαίσιο του προγράμματος Megaron Plus η Βρετανική Πρεσβεία, το British Council, το King’s College London και οι Εκδόσεις Πατάκη oργανώνουν την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 στις 19:00 ομιλία του