ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


07/05/18
Αθήνα 15/01/2018, Α.Π: 18/1582  

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ –

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλούμε στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Kυριακή 13 Μαΐου 2018 και ώρα 10.00 το πρωί, στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). Η αλλαγή χώρου διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης υπαγορεύτηκε από καθαρά τεχνικούς λόγους, καθώς το Υπουργείο Πολιτισμού δεν παραχωρεί πλέον το αμφιθέατρό του τα Σαββατοκύριακα.

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 

1.  Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης.

2.  Απολογισμός Δραστηριοτήτων Δ.Σ. έτους 2017 και Έγκριση.

3.  Οικονομικός Απολογισμός έτους 2017 και Έγκριση.

4.  Οικονομικές εκκρεμότητες μελών.

5.  Εξέταση έκθεσης Εξελεγκτικής Επιτροπής για το 2017-18.

6.  Απαλλαγή Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής από την ευθύνη για το οικονομικό έτος 2017.

7.  Άλλα θέματα.

8.  Εκλογή Εφορευτικής επιτροπής για την εκλογή νέων μελών.

9.  Εκλογή νέων μελών.

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα τακτικά μέλη της Εταιρείας. Απουσιάζοντα μέλη μπορούν να ψηφίσουν με εξουσιοδότηση. Εκπροσώπηση πέραν της μιας δεν είναι δυνατή.

 

Υποψήφια τακτικά νέα μέλη Εταιρείας Συγγραφέων

 

Aλάγιαλι-Τσιαλίκ Σουλεϊμάν

Μαρούτσου Έλενα

Αργυροπούλου Γιώτα

Μελιτάς Χάρης                           

Bούλγαρης Κώστας

Μιχαηλίδης Τεύκρος

Γκανάσου Τζούλια

Mπατσικανής Νίκος

Γρίβα Άννα

Ντάντος Χρήστος

Δικαίου Ελένη

Παναγιωτίδης Γιώργος

Δούκας Γιάννης

Παπαδάκη Κάλλια

Ζουργός Ισίδωρος

Παπαμάρκος Δημοσθένης

Καγγελάρης Φώτης

Πέτσα Βασιλική

Καλογεροπούλου Έφη

Πολέντας Μανόλης

Κορνέτη Έλσα

Ρακόπουλος Θοδωρής

Κουλούρη Μαρία

Σινιόσογλου Νικήτας

Κουμούτση Πέρσα

Σόρογκα-Τροχαλίτου Λίνα

Κωνσταντίνου Αλέξανδρος

Σουλιώτης Γιάννης

Λειβαδάς Στάθης

Τσούπρου Σταυρούλα

Λεοντζάκος Δημήτρης

Φακίνου Μαρία

Λίλλης Γιώργος

 

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΕΠΙΣΤΕΛΛΟΝΤΑ ΜΕΛΗ

EUSEBI AYENSA: Ο καθηγητής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Girona, ερευνητής της Βασιλικής Ακαδημίας Γραμμάτων της Βαρκελώνης, Πρόεδρος του Ισπανο-ελληνικού Μορφωτικού Συνδέσμου που εδρεύει στη Μαδρίτη και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Εουζέμπι Αγιένσα (Eusebi Ayensa i Prat) έχει δημοσιεύσει περί τις 100 μελέτες που αναφέρονται στις σχέσεις του Βυζαντίου και του Στέμματος της Αραγωνίας τον 14ο αιώνα και στη βυζαντινή και σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία και έχει  μεταφράσει στην καταλανική γλώσσα έργα Καβάφη, Ρίτσου και Σεφέρη, αλλά και δημοτικά στα ισπανικά και τα καταλανικά. Γνωστός στη χώρα μας από τη θητεία του ως Διευθυντής του Ινστιτούτου Θερβάντες (2007-2012) και Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ισπανίας, διδάσκει αρχαία και νέα ελληνικά περισσότερο από είκοσι χρόνια, ενώ από το 2014 διευθύνει το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Μουσείου του Εμπορίου (Empuries), της πόλης που ίδρυσαν Φωκαείς άποικοι στην ακτή της Καταλονίας. Κορυφαίος ερευνητής των ιστορικών και λογοτεχνικών καταλανο-ελληνικών σχέσεων από τον 14ο αιώνα έως τις ημέρες μας, ο Εουζέμπι Αγιένσα θα αποτελούσε ενεργό Αντεπιστέλλον Μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και η Γενική Συνέλευση της Εταιρείας καλείται να τον υπερψηφίσει.

 

ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ: Ο Νίκος Αλεξίου αποτελεί μια εξαιρετικά διακριτή ποιητική φωνή της διασποράς. Συγγραφέας των βιβλίων Κατάβαση ή το φάσμα της άλλης νύχτας (1989), Η κρυμμένη σφραγίδα (1996), Φτερούγα από πηλό (2003), Ο κήπος των χαμένων εσπερινών: Ποιήματα 1983-2003 (Νέα Υόρκη: Salonica Press, δίγλωσσο, 2006), Κυκλικά τραύματα (Αθήνα: Ζαχαρόπουλος, 2011) και Αστόρια: εξορία, άνθρωποι, τόποι (Βοστώνη: Somerset Hall Press, δίγλωσσο, 2013), είναι καθηγητής κοινωνιολογίας από το 1990 στο Κολέγιο Κουίνς του Πανεπιστημίου της Πόλης της Νέας Υόρκης και ιδρυτής και διευθυντής του Αρχείου και της Βιβλιοθήκης του Απόδημου Ελληνισμού στη Νέα Υόρκη (Hellenic American project), που στεγάζεται στη βιβλιοθήκη Ρόζενθαλ του Πανεπιστημίου, με σκοπό την προστασία και αξιοποίηση της ελληνοαμερικανικής ιστορικής, κοινωνικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. «Επιμένει να γράφει στα ελληνικά» ήταν ο υπέρτιτλος βιβλιοκρισίας για τον Αλεξίου της Τιτίκας Δημητρούλια στην Καθημερινή, ενώ το επόμενο βιβλίο του, Η ασημένια σφίγγα, αναμένεται από τις εκδόσεις Μελάνι. Ο Νίκος Αλεξίου θα αποτελούσε δραστήριο Αντεπιστέλλον Μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και η Γενική Συνέλευση της Εταιρείας καλείται να τον υπερψηφίσει.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δείτε επίσης


Πεπραγμένα και προγραμματιζόμενα

Πεπραγμένα και προγραμματιζόμενα

15/10/13
Φίλοι συν-εταίροι,   Συμπληρώνοντας το πρώτο πεντάμηνο, σας κοινοποιούμε, συνοπτικά, τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του νέου Δ.Σ. και τα σχέδια που έχουν δρομολογηθεί για
ΛΕΑ (Λογοτεχνία εν Αθήναις)

ΛΕΑ (Λογοτεχνία εν Αθήναις)

31/05/18
Στις 8 Ιουνίου ξεκινά το 10ο Ελληνο-ιβηροαμερικάνικο Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία εν Αθήναις). Παραθέτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα: