Ποιητική εκδήλωση στο Νομισματικό Μουσείο


30/11/16

Το Νομισματικό Μουσείο διοργανώνει  ποιητική εκδήλωση  εμπνευσμένη από τις επιτοίχιες επιγραφές στην κατάμεστη από αποσπάσματα αρχαίων κειμένων αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μέλαθρου.
Το Μουσείο, ως χώρος ανοιχτός σε καινοτόμες, κοινωνικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις υποδέχεται δεκαπέντε Έλληνες ποιητές .
Το έναυσμα της συνάντησης δόθηκε από τους στίχους αγνώστου ποιητή της Παλατινής Ανθολογίας που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης των σύγχρονων λογοτεχνών προκειμένου να δημιουργήσουν έναν ιδεατό διάλογο ανάμεσα στα ποιήματα τους και να συνομιλήσουν μέσω των αρχαίων κειμένων με τη σύγχρονη ποιητική δημιουργία.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου το Σάββατο 3  Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12.00.
 
Συμμετέχουν οι ποιητές:
 
Τίτος Πατρίκιος
Μιχάλης Γκανάς
Κώστας Γ. Παπαγεωργίου
Μαρία Λαϊνά
Γιώργος Μαρκόπουλος
Στρατής Πασχάλης
Δημήτρης Κοσμόπουλος
Ευτυχία Αλεξάνδρα Λουκίδου
Αριστέα Παπαλεξάνδρου
Θεώνη Κοτίνη
Σταμάτης Πολενάκης

Γιώργος Ψάλτης
Λένα Καλλέργη
Άννα Γρίβα
Μαρία Κουλούρη
 
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
 

 

Δείτε επίσης


Παγκόσμιο Συνέδριο της IFRRO στην Αθήνα

Παγκόσμιο Συνέδριο της IFRRO στην Αθήνα

22/10/18
Παγκόσμιο Συνέδριο της IFRRO στην Αθήνα (22-25.10.18)   Η Διεθνής Ομοσπονδία Οργανισμών Δικαιωμάτων Αναπαραγωγής, IFRRO (International Federation of Reproduction Rights Organizations), πραγματοποιεί
Ανακοίνωση της Εταιρείας για τη δίωξη Τούρκων συγγραφέων

Ανακοίνωση της Εταιρείας για τη δίωξη Τούρκων συγγραφέων

14/09/16
Η Εταιρεία Συγγραφέων ενώνει τη φωνή της με ανθρώπους των γραμμάτων στην Τουρκία και άλλες χώρες για την άμεση απελευθέρωση των Toύρκων συγγραφέων Ασλί Ερντογάν και