«Πενήντα χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Σεφέρη» Πρόσκληση σε διαδικτυακό εορτασμό


15/02/21

Εταιρεία Συγγραφέων: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2021

«Πενήντα χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Σεφέρη»

Πρόσκληση στα μέλη να συμμετάσχουν σε διαδικτυακό εορτασμό

Μετά από πρόταση της Εταιρείας Συγγραφέων, που το 1998 γιόρτασε για πρώτη φορά την Ημέρα Ποίησης, η UNESCO έναν χρόνο αργότερα ανακήρυξε ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης την 21η Μαρτίου, που συμπίπτει με την εαρινή ισημερία.

Στις συνθήκες που επικρατούν φέτος, η Εταιρεία Συγγραφέων προσκαλεί τα μέλη της να στείλουν – έως τις 11 Μαρτίου, το αργότερο – αποσπάσματα (έως 500 λέξεις) από ανέκδοτα ή δημοσιευμένα έργα τους (ποίηση, πεζογραφία ή δοκίμιο), που θα αναρτηθούν αλφαβητικά στον ιστότοπο της Εταιρείας (www.authors.gr) ως συμμετοχή στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης 2021 από την Εταιρεία Συγγραφέων, πενήντα χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Σεφέρη.

Οι συμμετοχές πρέπει να σταλούν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Αντιπροέδρου της Εταιρείας Ιωσήφ Βεντούρα (iossifventura@gmail.com), με κοινοποίηση στη διεύθυνση της Εταιρείας (info@authors.gr). 

Δείτε επίσης


Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τον θάνατο της Κικής Δημουλά

Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τον θάνατο της Κικής Δημουλά

22/02/20
"Χαμένα πάνε εντελώς τα λόγια των δακρύων. Όταν μιλάει η αταξία η τάξη σωπαίνει -έχει μεγάλη πείρα ο χαμός. Τώρα πρέπει να σταθούμε στο πλευρό του ανώφελου".   Με
Η Εύα της ΕΡΣΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η «Εύα» της ΕΡΣΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

09/10/15
Η «Εύα», το τελευταίο μυθιστόρημα της Ερσης Σωτηροπούλου (εκδόσεις Πατάκη), πέρασε στη βραχεία λίστα των τεσσάρων υποψηφίων για το 9ο Prix du Livre Européen, που θα απονεμηθεί