Μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων τιμήθηκαν από την Ακαδημία Αθηνών


23/12/15

Τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2015 απονεμήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου στην καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική συνεδρία του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας. Απονεμήθηκαν συνολικά 39 βραβεία στις τρεις τάξεις των Θετικών Επιστημών, Γραμμάτων και Καλών Τεχνών, Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών.

Μεταξύ αυτών, στην Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών, τιμήθηκαν με βραβεία του Ιδρύματος Ουράνη η ποιήτρια Ζέφη Δαράκη με το Βραβείο ποιήσεως για το σύνολο του έργου της (η οποία τμήθηκε φέτος και με το βραβείο «Διδώ Σωτηρίου» της Εταιρείας Συγγραφέων) και ο Γιώργος Αριστηνός με το Βραβείο δοκιμίου για το βιβλίο του Αφερέγγυοι και πλάνητες. Δοκίμια για τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό (Κέδρος 2015).

Το Ίδρυμα Πέτρου Χάρη βράβευσε τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο για το σύνολο του έργου του και τον Φαίδωνα Ταμβακάκη με το Βραβείο νουβέλας για το βιβλίο του Η αναπαλαίωση (Εστία 2015).

Δείτε επίσης


Η Εταιρεία Συγγραφέων στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

Η Εταιρεία Συγγραφέων στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

11/10/23
GREECE / GREEK BOOKS & WRITERS AT THE 75TH FRANKFURT INTERNATIONAL BOOK FAIR 18-22 OCTOBER 2023   HELLENIC AUTHORS' SOCIETY A Continuous Effort for the promotion of its members’ work in Greece and abroad. With Elena Houzouri, novelist, former vice-president and Iossif Ventura,
Ημέρα Ποίησης 2017 στην Παλαιά Βουλή

Ημέρα Ποίησης 2017 στην Παλαιά Βουλή

23/03/17
Σε έναν ιστορικό χώρο από τους πλέον γοητευτικούς και επιβλητικούς της Αθήνας, κατάμεστο από ανθρώπους που είχαν έρθει να ακούσουν ποίηση και μουσική στην Αίθουσα