Μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων τιμήθηκαν από την Ακαδημία Αθηνών


23/12/15

Τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2015 απονεμήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου στην καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική συνεδρία του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας. Απονεμήθηκαν συνολικά 39 βραβεία στις τρεις τάξεις των Θετικών Επιστημών, Γραμμάτων και Καλών Τεχνών, Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών.

Μεταξύ αυτών, στην Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών, τιμήθηκαν με βραβεία του Ιδρύματος Ουράνη η ποιήτρια Ζέφη Δαράκη με το Βραβείο ποιήσεως για το σύνολο του έργου της (η οποία τμήθηκε φέτος και με το βραβείο «Διδώ Σωτηρίου» της Εταιρείας Συγγραφέων) και ο Γιώργος Αριστηνός με το Βραβείο δοκιμίου για το βιβλίο του Αφερέγγυοι και πλάνητες. Δοκίμια για τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό (Κέδρος 2015).

Το Ίδρυμα Πέτρου Χάρη βράβευσε τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο για το σύνολο του έργου του και τον Φαίδωνα Ταμβακάκη με το Βραβείο νουβέλας για το βιβλίο του Η αναπαλαίωση (Εστία 2015).

Δείτε επίσης


Ανακοίνωση για τον θάνατο της Τζίνας Πολίτη

Ανακοίνωση για τον θάνατο της Τζίνας Πολίτη

25/05/23
Η ανησυχία της ανθρώπινης κοινωνίας, σ' αντίθεση με την πραότητα της φυσικής κατάστασης της αγέλης των ζώων, διαγιγνώσκεται ως η ανικανότητα του ανθρώπου να ξεχάσει
Ευρωπαϊκο ΒραβεΙο ΛογοτεχνΙας 2017

Ευρωπαϊκο ΒραβεΙο ΛογοτεχνΙας 2017

04/04/17
Τα μυθιστορήματα «Δενδρίτες» (εκδόσεις Πόλις, 2015) της Κάλλιας Παπαδάκη, «Ο Έλληνας γιατρός» (εκδόσεις Μελάνι, 2017) της Καρολίνας Μέρμηγκα και «Η νυχτερινή βάρδια του καλλιγράφου»