H εκδήλωση για τον Διονύσιο Σολωμό


30/04/17

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Απρίλιο Μήνα Βιβλίου, με επίκεντρο την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου), η Εταιρεία Συγγραφέων συνδιοργάνωσε με την ΕΝΕΛΒΙ και το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, εκδήλωση για τον Διονύσιο Σολωμό με αφορμή τα 160 χρόνια από τον θάνατό του (1798 - 1857), στις 22 Απριλίου 2017, στο Polis Art Café.

Μίλησαν: η συγγραφέας Μαρία Δεληβορριά για «Εκκρεμή σολωμικά θέματα», ο ποιητής και δοκιμιογράφος Δημήτρης Κοσμόπουλος, με θέμα: «Ο αναστάσιμος Διονύσιος Σολωμός», και ο συγγραφέας Παντελής Μπουκάλας, με θέμα: «Ο πένθιμος Σολωμός και τα δημοτικά τραγούδια».

Αποσπάσματα από το έργο του Σολωμού διάβασε με την εμβληματική φωνή του ο ηθοποιός Κώστας Καστανάς.

Οι εξαιρετικές ομιλίες, αρμονικά διαφορετικές μεταξύ τους, καθήλωσαν το κοινό, παρά τη μεγάλη διάρκεια της εκδήλωσης.

H εκδήλωση για τον Διονύσιο Σολωμό

Δείτε επίσης


Aνακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τον θάνατο του Χριστόφορου Μηλιώνη

Aνακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τον θάνατο του Χριστόφορου Μηλιώνη

05/01/17
Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του βραβευμένου πεζογράφου και ιδρυτικού μέλους της Εταιρείας μας, Χριστόφορου Μηλιώνη. Ο Χριστόφορος Μηλιώνης ήταν
Έρευνα ΟΣΔΕΛ για το βιβλίο και το κοινό του | Ενημέρωση

Έρευνα ΟΣΔΕΛ για το βιβλίο και το κοινό του | Ενημέρωση

26/10/22
Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ), στο πλαίσιο του πολιτιστικού και κοινωνικού έργου του, συντόνισε και χρηματοδότησε την έρευνα «Αναγνώσεις, αναγνώστες και αναγνώστριες: Το βιβλίο και το κοινό του στην Ελλάδα». Η εν λόγω έρευνα, με θέμα την αναγνωστική συμπεριφορά, διενεργήθηκε από τον Ιανουάριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022, υπό την επιστημονική διεύθυνση του Νίκου Παναγιωτόπουλου, καθηγητή κοινωνιολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.