ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


20/05/21

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ -ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Σας καλούμε στην τακτική Γενική Συνέλευση η οποία επισήμως συγκαλείται την Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 και ώρα 10.00 το πρωί, αλλά, καθώς δεν αναμένεται να έχει απαρτία, χωρίς να μεσολαβήσει άλλη πρόσκληση – όπως καταστατικά προβλέπεται – θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή την 

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021
ώρα 10.00 το πρωί και έως τις 2:00 το μεσημέρι

στον ανοιχτό χώρο του θερινού κινηματογράφου Λαΐς (Ταινιοθήκη της Ελλάδος, τηλ: 210 3609695), στον Κεραμεικό (Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136),
στάση Μετρό Κεραμεικός (με πολλά ιδιωτικά πάρκινγκ σε κοντινή απόσταση, όπως Ιερά Οδός 36 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 130).

ΟΣΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙΤΕ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ (210-8231890, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10 με 2) ή μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (info@authors.gr) με την Εταιρεία για περισσότερες λεπτομέρειες.

Προφανώς θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα και θα ενοικιαστούν σκίαστρα για τον ανοιχτό χώρο, ενώ συνιστώνται καπέλα ή ομπρέλες.

ΕΑΝ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙΤΕ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ (210-8231890, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10 με 2) ή μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (info@authors.gr) με την Εταιρεία για περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Προφανώς θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα και θα ενοικιαστούν σκίαστρα για τον ανοιχτό χώρο, ενώ συνιστώνται καπέλα ή ομπρέλες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την Ημερήσια Διάταξη καθώς και τις υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο, την Εξελεγκτική Επιτροπή και τα νέα μέλη για το 2020 (οι υποψηφιότητες της περσινής συνέλευσης που δεν πραγματοποιήθηκε παρέμειναν όπως είχαν) και για το 2021. 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 

Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης
Απολογισμός Δραστηριοτήτων Δ.Σ. ετών 2019 + 2020 και Έγκριση
Οικονομικός Απολογισμός ετών 2019 + 2020 και Έγκριση
Ενημέρωση από τον Πρόεδρο για διάφορα θέματα
Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής για το 2019 + 2020
Απαλλαγή Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής από την ευθύνη για τα οικονομικά έτη 2019 + 2020

Άλλα θέματα


Εκλογή Εφορευτικής επιτροπής για τις αρχαιρεσίες Δ.Σ., Εξελ. Επιτρ. και νέων μελών


Εκλογή    - Νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής

                 - Εκλογή νέων μελών 

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα τακτικά μέλη της Εταιρείας. Απουσιάζοντα μέλη μπορούν να ψηφίσουν με εξουσιοδότηση. Εκπροσώπηση πέραν του ενός δεν είναι δυνατή.  

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ.

Άννα Αφεντουλίδου

Ιωσήφ Βεντούρας

Βασίλης Γκουρογιάννης

Σταύρος Ζαφειρίου

Κατερίνα Ηλιοπούλου

Μάριος Μιχαηλίδης

Μαρίζα Ντεκάστο

Έλενα Χουζούρη

Χρήστος Χρυσόπουλος   

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Γιάννης Ευσταθιάδης

Μαρία Κούρση

Γιάννης Στεφανάκις

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ: Η έγκαιρη τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων σας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η ετήσια συνδρομή παραμένει στο ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο των 30 ευρώ, αποτελεί θέμα επιβίωσης για την εταιρεία. Υπενθυμίζουμε την έκκληση για δωρεές, ενώ επισημαίνουμε ότι λόγω των έκτακτων μέτρων, η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης θα διευκολυνθεί εάν έχετε καταβάλλει τις συνδρομές νωρίτερα και όχι επί τόπου:

Η εξόφληση των συνδρομών γίνεται μόνο:

1) Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό*: ALPHA BANK  ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ, ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 813.00.2002.000324 αριθμός ΙΒΑΝ:     GR57 0140 8130 8130 0200 2000 324

* Παρακαλείστε να σημειώνετε το όνομά σας στην κατάθεση – σε διαφορετική περίπτωση, ενδέχεται να μην αναγνωριστεί η συναλλαγή.

Ακολουθεί πίνακας με τα υποψήφια νέα μέλη και οι εισηγήσεις για την εισδοχή τους.    
    

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ 2020

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ Δ.
ΑΡΩΝΙΑΔΑ ΠΟΠΗ
ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΒΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
ΓΚΥ ΒΟΥΒΑΛΗ ΔΑΦΝΗ
ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΙΩΑΝΝΟΥ ΝΙΟΒΗ
ΚΑΡΙΖΩΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΚΑΤΣΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ
ΚΟΥΝΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΟΥΤΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΑΡΤΥ
ΛΙΝΤΖΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΛΥΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΑΚΡΑΤΟΣ ΤΑΣΟΣ
ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΜΠΟΓΙΑΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΜΠΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΙΠΙΝΗ ΑΡΓΥΡΩ
ΤΟΥΜΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΣΙΑΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΣΙΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
ΧΡΥΣΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ 2021

ΒΛΑΒΙΑΝΟΥ   ΑΝΤΙΓΟΝΗ
ΜΕΛΙΤΑΣ ​ΧΑΡΗΣ 
ΜΟΥΣΜΟΥΤΗΣ ​ΔΙΟΝΥΣΗΣ 
ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ​ΙΩΑΝΝΗΣ
ΣΤΟΥΦΗΣ ​ΖΑΧΑΡΙΑΣ 
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ​ΔΕΣΠΟΙΝΑ 

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΕΠΙΣΤΕΛΛΟΝΤΑ ΜΕΛΗ 2020

Εύα Λατόρρε Μπρότο (Eva Latorre Broto): H Εύα Λατόρρε Μπρότο είναι διδάκτωρ Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης. Στη διδακτορική της διατριβή, με θέμα «Φιλελληνισμοί στην ισπανική οικουμένη. Το ελληνικό στοιχείο ως αναφορά αυτοαναπαράστασης στους ιδεολογικούς λόγους της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής», η Λατόρρε μελέτησε ενδελεχώς τον φιλελληνισμό στον ισπανόφωνο κόσμο. Συμμετέχει σε συνέδρια, στην Ισπανία και το εξωτερικό, έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων και μελετών σε ισπανικά, ελληνικά και διεθνή λογοτεχνικά έντυπα και μεταφράσεις ελληνικών λογοτεχνικών κειμένων στα ισπανικά και έχει εκδώσει τα βιβλία «Έλληνες που υψώνετε το λάβαρο των ελευθέρων. Φιλελληνική ποίηση στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική» (Asociación Cultural Hispano-Helénica, Μαδρίτη 2015) και «Εικόνες του Βυζαντίου στις Ισπανικές Λογοτεχνίες» (δίγλωσση έκδοση), Instituto Cervantes de Atenas, Αθήνα 2009.

Πέδρο Ολάγια (Pedro Ollala): O Πέδρο Ολάγια (Αστούριας, Ισπανία 1966) είναι συγγραφέας, ελληνιστής, καθηγητής, μεταφραστής και κινηματογραφιστής. Τριάντα πρωτότυποι τίτλοι σε διάφορες γλώσσες και μια μακρά σειρά πρωτοβουλιών σε διάφορες χώρες σηματοδοτούν τη δημιουργική σταδιοδρομία αυτού του Ισπανού φιλέλληνα. Τα λογοτεχνικά και οπτικοακουστικά του έργα –τα οποία μελετούν και προβάλλουν τον ελληνικό πολιτισμό συνδυάζοντας, με έντονα προσωπική γλώσσα, λογοτεχνικά, επιστημονικά και εικαστικά στοιχεία – έχουν κερδίσει την εκτίμηση και την αναγνώριση ενός απαιτητικού κοινού και πολλών φορέων κύρους όπως η Ακαδημία Αθηνών, το Ίδρυμα Α. Σ. Ωνάσης και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Για το σύνολο του έργου του και για τη συνεισφορά του στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, έχει δεχθεί, μεταξύ άλλων σημαντικών διακρίσεων, τον τιμητικό τίτλο του Πρεσβευτή Ελληνισμού. 

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΕΠΙΣΤΕΛΛΟΝΤΑ ΜΕΛΗ 2021

Χοσέ Αντόνιο Μορένο Χουράδο: Ο Χοσέ Αντόνιο Μορένο Χουράδο γεννήθηκε στη Σεβίλλη το 1946. Είναι ποιητής, δοκιμιογράφος και μεταφραστής της βυζαντινής και νεοελληνικής λογοτεχνίας και ποίησης στα ισπανικά. Δίδαξε νεοελληνική και βυζαντινή λογοτεχνία στο ομώνυμο πανεπιστήμιο για πέντε χρόνια. Μεταφραστής και δεινός μελετητής του έργου των Ο. Ελύτη και Γ. Σεφέρη, δημοσίευσε πάνω από είκοσι ποιητικές συλλογές και λογοτεχνικά βιβλία, καθώς και μελέτες και δοκίμια για την νεοελληνική ποίηση και λογοτεχνία. Βραβευμένος ποιητής στην Ισπανία και τιμημένος στην Ελλάδα, δημοσίευσε μια ογκώδη ανθολογία της νεοελληνικής ποίησης στα ισπανικά, ανθολογώντας ποιητές από την προσολωμική περίοδο μέχρι και τη γενιά του '80.

Πάου Σαμπατέ: Ο Πάου  Σαμπατέ (Pau SABATÉ MARQUÉS) είναι νεοελληνιστής και μεταφραστής σε καταλανικό στίχο της «Ιλιάδας» του Ομήρου, στα ισπανικά αποσπασμάτων της Σαπφώς και στα καταλανικά μυθιστορημάτων του Νίκου Καζαντζάκη και ποιημάτων σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών. Με πτυχίο κλασικής φιλολογίας και μεταπτυχιακές σπουδές στα ελληνικά και τα λατινικά και τον κλασικό πολιτισμό από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, όπου γεννήθηκε το 1989, δραστηριοποιείται επίσης ως Γραμματέας του Καταλανικού Συλλόγου Νεοελληνιστών.

Δείτε επίσης


Το ισλαμικό κράτος δολοφόνησε τον επιφανή Σύρο ποιητή, Μπασίρ Αλ Αανί

Το ισλαμικό κράτος δολοφόνησε τον επιφανή Σύρο ποιητή, Μπασίρ Αλ Αανί

21/03/16
Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, «πνευματικό τέκνο» της ελληνικής Εταιρείας Συγγραφέων, βρίσκει την ποίηση τραυματισμένη και τον κόσμο σκοτεινιασμένο από κρίσεις, πολέμους
Πέθανε ο διακεκριμμένος θεατρικός συγγραφέας Έντουαρντ Άλμπι (12 Μαρτίου 1928-16 Σεπτεμβρίου 2016)

Πέθανε ο διακεκριμμένος θεατρικός συγγραφέας Έντουαρντ Άλμπι (12 Μαρτίου 1928-16 Σεπτεμβρίου 2016)

18/09/16
Θεατρικά έργα του The Zoo Story (Ιστορία του ζωολογικού κήπου,1958) The Death of Bessie Smith (Ο θάνατος της Μπέσι Σμιθ, 1959) The Sandbox (1959) Fam and Yam (1959) The American Dream (Το αμερικανικό όνειρο, 1960) Who's Afraid