Δικαίωση του Μένη Κουμανταρέα με παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών ζητά η Εταιρεία Συγγραφέων


22/03/21

Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων

Δικαίωση του Μένη Κουμανταρέα με παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών ζητά η Εταιρεία Συγγραφέων 

Στις 5 Δεκεμβρίου 2014 δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του ο Μένης Κουμανταρέας, ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς και ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, βραβείο της οποίας για νέους πεζογράφους φέρει το όνομά του.

Στους δύο κηρυχθέντες ενόχους για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα επιβλήθηκε η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Το Εφετείο όμως μείωσε την αρχική ποινή σε 15 έτη για την ανθρωποκτονία και φυλάκιση 18 μηνών για απόπειρα ληστείας, μείωση που συνεπάγεται έξοδο από τις φυλακές εντός ολίγων ετών. Η απουσία Πολιτικής Αγωγής, καθώς ο Μένης Κουμανταρέας δεν είχε συγγενείς βαθμού εγγύτερου από τον τρίτο, φαίνεται να μην επέτρεψε να αναδειχθεί η υποχρέωση τιμωρίας ανάλογης προς τις πράξεις.

Ζητούμε από τoν Εισαγγελέα Εφετών να κινήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για την Αναίρεση της απόφασης του Εφετείου, δικαιώνοντας τη μνήμη ενός ανθρώπου, που υπήρξε θύμα στυγερής δολοφονίας και διασύρθηκε κατά τη διάρκεια των ακροαματικών διαδικασιών.  

Εταιρεία Συγγραφέων

Δείτε επίσης


Aνακοίνωση για τον θάνατο του Γιάννη Τσιώλη

Aνακοίνωση για τον θάνατο του Γιάννη Τσιώλη

15/02/18
Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του καθηγητή συγκριτικής λογοτεχνίας και αντεπιστέλλοντος μέλους της Εταιρείας μας Γιάννη Τσιώλη. Στους οικείους του εκφράζουμε
Aνακοίνωση για τον θάνατο του Μανώλη Φουρτούνη

Aνακοίνωση για τον θάνατο του Μανώλη Φουρτούνη

31/05/19
Κοιμάται, μικρή ανύποπτη ρίζα ενός δέντρου.   Τι έχω να σπείρω μέσα στον ύπνο μου;   Ένα κλειστό αγκυροβολημένο παράθυρο κρατάει την καλημέρα των ανθρώπων που κοιτάζονται