ΑΠΟΝΟΜΗ ​ΒΡΑΒΕΙΩΝ 2020 ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ


05/03/21

Διαδικτυακή παρουσίαση από το Σάββατο, 6 Μαρτίου, 12 το μεσημέρι

Mπορείτε να παρακολουθήσετε την απονομή των βραβείων της Εταιρείας Συγγραφέων στο διαδίκτυο

με σύνδεση (LINK) στο κανάλι YOUTUBE  της Εταιρείας:

 

 

ή  στο vimeo:

 

Σαράντα χρόνια από την ίδρυση της Εταιρείας Συγγραφέων, με επίτιμο Πρόεδρο τον Οδυσσέα Ελύτη, και είκοσι χρόνια από τη θέσπιση των πρώτων βραβείων, η διαδικτυακή απονομή των Βραβείων της Εταιρείας πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στη διαδικτυακή παρουσίαση:

καλωσορίζει ο Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Γιώργος Χουλιάρας
απευθύνει χαιρετισμό η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπό την αιγίδα της οποίας τελεί η απονομή
απευθύνει χαιρετισμό η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη
μιλά για τον Χάγκεν Φλάισερ ο Ιάσονας Γ. Χανδρινός
μιλά ο βραβευμένος με το Βραβείο Διδώ Σωτηρίου Χάγκεν Φλάισερ
μιλά για τον Ρόντρικ Μπίτον ο Διονύσης Καψάλης
μιλά ο βραβευμένος με το Βραβείο Δαίδαλος Ρόντρικ Μπίτον
στο πιάνο ο συνθέτης Νίκος Πλάτανος
για το Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη & τον βραχύ κατάλογο μιλά ο Γιώργος Γώτης
μιλά η βραβευμένη με το Βραβείο Βαρβέρη Νατάσα Πανδή
για το Βραβείο Μένη Κουμανταρέα & τον βραχύ κατάλογο μιλά ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
μιλά ο βραβευμένος με το Βραβείο Κουμανταρέα Γιώργος Θάνος
ευχαριστεί ο Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Γιώργος Χουλιάρας

αναλυτικά στοιχεία                                                                

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΔΩ ΣΩΤΗΡΙΟΥ 2020 ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ

Το Βραβείο Διδώ Σωτηρίου απονέμεται στον ιστορικό Χάγκεν Φλάισερ για την πολύπλευρη προσφορά του στα Γράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Για τον τιμώμενο μιλά o άλλοτε μαθητής του και νυν συνάδελφος Ιάσονας Γ. Χανδρινός.

Το ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Διδώ Σωτηρίου και ο ανιψιός της Νίκος Μπελογιάννης υπήρξαν ευεργέτες της Εταιρείας Συγγραφέων. Δώρισαν στο Υπουργείο Πολιτισμού ιστορικό διαμέρισμα στην οδό Κοδριγκτώνος με την προϋπόθεση να στεγάζει τα γραφεία της Εταιρείας Συγγραφέων. Το γλυπτό του βραβείου Διδώ Σωτηρίου έχει φιλοτεχνηθεί από τον γλύπτη Θόδωρο (Θεόδωρο Παπαδημητρίου, 1931-2018).

Ο Χάγκεν Φλάισερ (Hagen Fleischer) γεννήθηκε στη Βιέννη. Σπούδασε (Ιστορία, Επικοινωνία/ΜΜΕ) στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, όπου εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Από το 1979 δίδαξε Ιστορία του 20ού αιώνα (στα Πανεπιστήμια Κρήτης και Αθηνών) και ήταν πιθανώς ο πρώτος που εισήγαγε τη δεκαετία του ’40 – και αποσιωπημένες ή λογοκριμένες θεματικές – στην πανεπιστημιακή διδασκαλία. Το 1985 έγινε (και) Έλληνας πολίτης. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολλά προγράμματα και επιτροπές έρευνας, λ.χ., στη Διεθνή Επιτροπή Ιστορικών που διερεύνησε το παρελθόν του Αυστριακού προέδρου Kurt Waldheim (1987-88), στην European Scientific Foundation με αντικείμενο τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (1994-2005), στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για τα γερμανικά πολεμικά χρέη (Ουάσιγκτον, State Department, 1998), στην Έκθεση για τα εγκλήματα της Βέρμαχτ (Αμβούργο κ.α., 2001-2004). Τον Απρίλιο 2010 επισκέφθηκε με 17 νέους ιστορικούς το Βερολίνο και άλλους γερμανικούς τόπους μνήμης του Πολέμου και του Ολοκαυτώματος. Από τους καρπούς αυτής της πρωτοβουλίας ήταν ένα ωριαίο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε επανειλημμένα στη δημόσια τηλεόραση. Έχει συγγράψει περισσότερες από 100 μελέτες. Πρόσφατα βιβλία του: Οι πόλεμοι της μνήμης. Ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος στη δημόσια ιστορία (42012) και Πόλεμος και μεταπολεμικά χρόνια. Ο δύσκολος γερμανοελληνικός αιώνας (2020 στα γερμανικά, σχεδιάζεται ελληνική έκδοση). Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ τον τίμησε με τριήμερο συνέδριο (2012) και συλλογικό τόμο Η μακρά σκιά της δεκαετίας του ’40. Πόλεμος – Κατοχή – Αντίσταση – Εμφύλιος (2015).

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΑΙΔΑΛΟΣ 2020 ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

Το Βραβείο Δαίδαλος απονέμεται στον Ρόντρικ Μπίτον (Roderick Beaton) για την πολύπλευρη προσφορά του στα Γράμματα και την επικοινωνία των λαών μέσω του πολιτισμού, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Για τον τιμώμενο μιλά ο συγγραφέας, διευθυντής του ΜΙΕΤ και μέλος της Εταιρείας Διονύσης Καψάλης.

Η Εταιρεία έχει πολλαπλές συνδέσεις με το όνομα του αρχιτέκτονα του λαβυρίνθου και κατασκευαστή μυθικών εξαρτίσεων για πτήσεις, η επικινδυνότητα των οποίων προσιδιάζει στη λογοτεχνία. Το γλυπτό του βραβείου Δαίδαλος έχει φιλοτεχνηθεί από την εικαστικό, συγγραφέα και μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων Ηρώ Νικοπούλου.

Ο Ρόντρικ Μπίτον (Roderick Beaton) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Εδιμβούργο της Σκωτίας. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Peterhouse (Πανεπιστήμιο του Cambridge) και στη συνέχεια εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο ίδιο πανεπιστήμιο με θέμα το ελληνικό δημοτικό τραγούδι. Από το 1988 ώς το 2018 ήταν καθηγητής στην Έδρα Κοραή Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Φιλολογίας στο King’s College London και από το 2012 ώς το 2018 διευθυντής του Κέντρου Ελληνικού Σπουδών στο ίδιο πανεπιστήμιο, όπου από το 2018 παραμένει ως ομότιμος καθηγητής. Ανάμεσα στα βιβλία του είναι: Εισαγωγή στη νεότερη ελληνική λογοτεχνία (1996)· Γιώργος Σεφέρης: περιμένοντας τον άγγελο (2003)· Ο πόλεμος του Μπάιρον: ρομαντική εξέγερση, Ελληνική Επανάσταση (2016) και Ελλάδα: Βιογραφία ενός σύγχρονου έθνους (2020). Το 2019 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του επέδωσε το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής «για την εμβληματική συμβολή [του] στην έρευνα της Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Λογοτεχνίας». Εκλέχτηκε στη θέση A.G. Leventis Visiting Professor in Greek στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021. Το επόμενο βιβλίο του, The Greeks: A Global History, προβλέπεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2021.

Οι αποφάσεις για τους βραχείς καταλόγους (από εκδόσεις της προηγούμενης χρονιάς) και τα Βραβεία Γιάννη Βαρβέρη και Μένη Κουμανταρέα, που έχει θεσπίσει η Εταιρεία Συγγραφέων με σκοπό να αναδειχθούν νέες φωνές στην ποίηση και την πεζογραφία, λαμβάνονται από κριτικές επιτροπές που ορίζει επί θητεία το Δ.Σ. της Εταιρείας.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΒΕΡΗ 2020 ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ

Το Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη για πρωτοεμφανιζόμενη/ο ποιήτρια ή ποιητή απονέμεται στη Νατάσα Πανδή για το βιβλίο 24 ποιήματα για τη μετακόμιση (εκδόσεις Μελάνι). Το βραβείο θεσπίστηκε στη μνήμη του ποιητή και ιδρυτικού μέλους της Εταιρείας Γιάννη Βαρβέρη (1955-2011) και σκοπό έχει να αναδείξει τις σημαντικότερες νέες ποιητικές φωνές της χώρας.

Στον βραχύ κατάλογο (εκδόσεις 2019, αλφαβητικά):

Αθηνά Βογιατζόγλου, Ερωτοπαίγνια (εκδόσεις Κέδρος)

Γεώργιος Γιαννούτσος, Προσωρινό (εκδόσεις Όταν)                                       

Φιλία Κανελλοπούλου, Τα μέσα μου (εκδόσεις Οροπέδιο)

Μαριάνα Λαλαούνη, Έρμαιο (εκδόσεις Μανδραγόρας)

Φώτης Σκουρλέτης, Φαντάσματα (εκδόσεις Βακχικόν)

Μάριος Χατζηπροκοπίου, Τοπικοί Τροπικοί (εκδόσεις Αντίποδες)

Η Κριτική Επιτροπή απαρτίζεται από τους ποιητές και μέλη της Εταιρείας Μαριγώ Αλεξοπούλου, Γιώργο Γώτη (Πρόεδρο) και Αριστέα Παπαλεξάνδρου.

ΒΡΑΒΕΙΟ MENH ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑ 2020 ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ

Το Βραβείο Μένη Κουμανταρέα για πρωτοεμφανιζόμενη/ο πεζογράφο απονέμεται στον Γιώργο Θάνο για το βιβλίο Τα καύκαλα (εκδόσεις Ιωλκός). Το βραβείο θεσπίστηκε στη μνήμη του συγγραφέα και ιδρυτικού μέλους της Εταιρείας Μένη Κουμανταρέα (1931-2014) και σκοπό έχει να αναδείξει τις σημαντικότερες νέες πεζογραφικές φωνές της χώρας.

Στον βραχύ κατάλογο (εκδόσεις 2019, αλφαβητικά):

Ισμήνη Ζαγοραίου, Εξ απροόπτου έρωτες (εκδόσεις Βακχικόν)

Βάσω Καλαντίδου, Στην πέτρα χαραγμένα (εκδόσεις Ενύπνιον)

Δήμητρα Λουκά,  Κόμπο τον κόμπο (εκδόσεις Κίχλη)

Μιχάλης Μαλανδράκης, Patriot (εκδόσεις Πόλις)

Άγγελος Μανουσόπουλος, Στην πόλη των ξένων (εκδόσεις Bell)

Γεωργία Μιχαλαριά, Εκτροφείο θηραμάτων (εκδόσεις Γκοβόστης)

Η Κριτική Επιτροπή απαρτίζεται από τους συγγραφείς και μέλη της Εταιρείας Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη (Πρόεδρο), Μαρία Φακίνου και Κώστα Χατζηαντωνίου.  

 

Η Εταιρεία Συγγραφέων θερμά ευχαριστεί την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπό την αιγίδα της οποίας τελεί η απονομή των Βραβείων, την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού και το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, με τη στήριξη του οποίου υλοποιήθηκε η παρουσίαση των Βραβείων και η επετειακή έκδοση, τους βραβευμένους και όσους τους προσφωνούν, τους συγγραφείς στους βραχείς καταλόγους των Βραβείων και τους πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς και τους εκδότες τους, τον συνθέτη Νίκο Πλάτανο και τους δημιουργούς των βραβείων, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και των Κριτικών Επιτροπών και τους άλλους συντελεστές της βράβευσης, όπως τον Δημήτρη Καλοκύρη και την Ελένη Καρρά, τον σκηνοθέτη της διαδικτυακής παρουσίασης Παντελή Αναστασιάδη και την Indigo Graphics.

 

από το προοίμιο του Προέδρου της Εταιρείας στην έκδοση για τα βραβεία:

«Βραβεία Διδώ Σωτηρίου και Δαίδαλος έχουν απονεμηθεί σε ελληνιστές και μεταφραστές από τα ελληνικά, όπως ο Μάριο Βίττι (Mario Vitti) από την Ιταλία, ο Μισέλ Βόλκοβιτς (Michel Volkovitch) από τη Γαλλία, η Σόνια Ιλίνσκαγια (Sonia Ilinskaya) από τη Ρωσία, ο Έντμουντ Κήλυ (Edmund Keeley) από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ζντράβκα Μιχάιλοβα (Zdravka Mihaylova) από τη Βουλγαρία, ο Πέδρο Μπάδενας δε λα Πένια (Pedro Bádenas de la Peña) από την Ισπανία και ο Γουίλις Μπάρνστοουν (Willis Barnstone) από τις ΗΠΑ. Έχουν επίσης απονεμηθεί σε κριτικούς, φιλόλογους και γλωσσολόγους, όπως ο Aλέξανδρος Aργυρίου, ο Εμμανουήλ Κριαράς, η Τζίνα Πολίτη, ο Δημήτρης Ραυτόπουλος και ο Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, σε ιστορικούς, όπως ο Μαρκ Μαζάουερ (Mark Mazower) και ο Γιώργος Μαργαρίτης, σε μεταφραστές στα ελληνικά, όπως ο Ζήσης Σαρίκας, και σε Έλληνες και ξένους συγγραφείς, όπως ο Γιάννης Δάλλας και ο Κλάουντιο Μάγκρις (Claudio Magris).

Τα βραβεία συνιστούν ένα είδος ανθολόγησης από βιβλία που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη χρονιά, όταν πρόκειται για ανά έτος βραβεύσεις, ενώ κορφολογούν από μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, όταν πρόκειται για βραβεύσεις συγγραφέων για το έως τότε σύνολο του έργου τους. Κατά τρόπο αντίστροφο, η συμπερίληψη σε ανθολογίες αποτελεί άτυπη βράβευση για τον συγγραφέα. Βραβεία και ανθολογίες ως όψεις ενός κοινού νομίσματος συνυπάρχουν από την αυγή της λογοτεχνίας, η ανάδειξη κειμένων στην ιστορία της οποίας συνιστά διαρκή ανθολόγηση. Εξαρχής επίσης χρονολογούνται ενστάσεις, αντιρρήσεις και συγκρούσεις, που συνδέονται με κάθε είδους αξιολόγηση …

Η επικέντρωση σε τίτλους βιβλίων και ονόματα συγγραφέων, που διευκολύνεται από βραβεύσεις, παραμένει ένα από τα πιο εύλογα επιχειρήματα υπέρ των βραβείων, ιδίως για νεότερους ή λιγότερο γνωστούς συγγραφείς. Από την άποψη αυτή, τα βραβεία ποτέ δεν φαίνονται αρκετά. Αυτό ισχύει ακόμη και για φορείς όπως η Εταιρεία Συγγραφέων, τα μέλη της οποίας συλλογικά συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό ελληνικών και ξένων διακρίσεων από οποιονδήποτε ελληνικό φορέα στον χώρο του βιβλίου …

Το δεύτερο μέρος της επετειακής έκδοσης αποτελεί η συμπληρωμένη έκδοση της μεγάλης ανθολογίας της Εταιρείας Συγγραφέων, στην οποία αυτο-ανθολογούνται περισσότερα από 220 μέλη της με δημοσιευμένα ή αδημοσίευτα κείμενα ή αποσπάσματά τους …»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

Η Εταιρεία Συγγραφέων, μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1981 με επίτιμο Πρόεδρο τον Οδυσσέα Ελύτη, αποτελεί μείζονα φορέα ποιητών, πεζογράφων, δοκιμιογράφων, μεταφραστών, κριτικών και άλλων ανθρώπων του λόγου που γράφουν στα ελληνικά, ενώ αντεπιστέλλοντα και επίτιμα μέλη της αποτελούν διακεκριμένοι νεοελληνιστές και επιφανείς ξένοι συγγραφείς. Στα εκλιπόντα μέλη της συγκαταλέγονται οι Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Μανόλης Αναγνωστάκης, Αλέξανδρος Αργυρίου, Γιάννης Δάλλας, Κική Δημουλά, Νίκος Εγγονόπουλος, Ουμπέρτο Έκο, Παύλος Ζάννας, Άλκη Ζέη, Νίκος Θέμελης, Μαρία Ιορδανίδου, Γιώργος Ιωάννου, Νικόλας Κάλας, Ιάκωβος Καμπανέλλης, Παναγιώτης Κονδύλης, Αλέξανδρος Κοτζιάς, Εμμανουήλ Κριαράς, Ζακ Λακαριέρ, Τάσος Λειβαδίτης, Βύρων Λεοντάρης, Δημήτρης Μαρωνίτης, Άμος Οζ, Μάριος Πλωρίτης, Ζακλίν ντε Ρομιγί, Αντώνης Σαμαράκης, Μίλτος Σαχτούρης, Κώστας Ταχτσής, Πάτρικ Λι Φέρμορ, Δημήτρης Χατζής, Γιώργος Χειμωνάς, Σέιμους Χίνι και πολλοί άλλοι.

Η Εταιρεία Συγγραφέων αποτελεί φορέα προάσπισης της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης και των ηθικών και πνευματικών δικαιωμάτων των συγγραφέων, προαγωγής και εκπροσώπησης στο εξωτερικό της ελληνικής λογοτεχνίας και γλώσσας, αλληλεγγύης προς συγγραφείς και διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων εθνικής και διεθνούς εμβέλειας. Δεν υπάρχει πολιτιστικό γεγονός μείζονος σημασίας στην Ελλάδα ή μεγάλου ελληνικού ενδιαφέροντος στο εξωτερικό, στο οποίο να μη συμμετέχουν κατά τον έναν ή τον άλλον τρόπο μέλη της. Οι δράσεις της Εταιρείας προάγουν την πνευματική ζωή του τόπου και την ακτινοβολία της διεθνώς.

Κάθε χρόνο η Εταιρεία απονέμει τέσσερα βραβεία σε αναγνωρισμένους και πρωτοεμφανιζόμενους Έλληνες ή ξένους συγγραφείς που προάγουν τα ελληνικά γράμματα και τον πολιτισμό. Μετά από πρόταση της Εταιρείας καθιερώθηκε διεθνώς από την UNESCO η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Η Εταιρεία έχει επίσης πλούσια εκδοτική δράση, που περιλαμβάνει ετήσιο Ημερολόγιο με πρωτότυπα κείμενα μελών της. «Λογοτεχνία & επανάσταση (1821-2021)» ήταν το θέμα του Ημερολογίου 2020 της Εταιρείας Συγγραφέων, ενώ «Λογοτεχνία & μυστήριο», με αφορμή την Ελευσίνα, το θέμα του Ημερολογίου 2021, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη.

Πληροφορίες για τη δράση της Εταιρείας Συγγραφέων και τα τακτικά, επίτιμα & αντεπιστέλλοντα μέλη της μπορούν να αναζητηθούν στον ιστότοπό της (www.authors.gr). Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση και υπηρετούν αμισθί, συνεπικουρούμενα από εθελοντές. Με έργο αναγνωρισμένης λογοτεχνικής αξίας, υποψήφιοι για μέλη πρέπει να προταθούν από επτά ήδη μέλη της Εταιρείας και να υπερψηφιστούν με αυξημένη πλειοψηφία από τη Γενική Συνέλευση σε μυστική ψηφοφορία.

Διοικητικό Συμβούλιο (2019-2021)

Γιώργος Χουλιάρας, Πρόεδρος
Ιωσήφ Βεντούρας, Αντιπρόεδρος
Αγγελική Στρατηγοπούλου, Γενική Γραμματέας
Μαρίζα Ντεκάστρο, Ταμίας
Μαρία Κούρση, Μέλος
Φαίδων Ταμβακάκης, Μέλος
Έλενα Χουζούρη, Μέλος                                                       

Δείτε επίσης


Η ομιλία του Προέδρου Δημήτρη Καλοκύρη κατά την Γενική Συνέλευση της Εταιρείας (15/5/16)

Η ομιλία του Προέδρου Δημήτρη Καλοκύρη κατά την Γενική Συνέλευση της Εταιρείας (15/5/16)

18/05/16
Το έτος που πέρασε, ήταν βαρύ και πάλι το τίμημα που πλήρωσε η Εταιρεία στη ροή του χρόνου. Ορέστης Αλεξάκης, Αγγελική Ελευθερίου, Μαρία Κυρτζάκη, Ερρίκος Μπελιές, Μαρία
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΣΔΕΛ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΣΔΕΛ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

11/09/21
Αγαπητοί συμβασιούχοι, Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι, σύμφωνα με τον νέο νόμο για το ασφαλιστικό, όσοι αμείβονται με παραστατικό παρεχόμενων