Απονομή βραβείου Βαρβέρη 2014


05/05/14

Aπονομή του βραβείου Γιάννη Βαρβέρη

Το ετήσιο αυτό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή, το οποίο απονέμεται για δεύτερη χρονιά εφέτος, θεσπίστηκε στη μνήμη του ποιητή Γιάννη Βαρβέρη (1955-2011) και σκοπό έχει να αναδείξει τις σημαντικότερες νέες ποιητικές φωνές της χώρας.

Η τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τους ποιητές Κώστα Γ. Παπαγεωργίου και Θανάση Χατζόπουλο και την ποιήτρια Δήμητρα Χριστοδούλου, απονέμει ομόφωνα το φετινό βραβείο, από κοινού στην ποιήτρια Μαρία Κουλούρη για τη συλλογή «Μουσείο Άδειο» (εκδόσεις Μελάνι) και στον ποιητή Παναγιώτη Μηλιώτη για τη συλλογή «Μια ανάσα δρόμο» (εκδόσεις Ars Nocturna). Οι δύο ποιητές εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2013. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής, και τα δυο βραβευμένα βιβλία, παρά τις οφειλόμενες στις ιδιοσυγκρασιακές ιδιαιτερότητες των δημιουργών τους διαφορές, παρουσιάζουν αξιοσημείωτη τεχνική αρτιότητα, και προσωπική αναζήτηση· στοιχεία που δημιουργούν κάθε ελπίδα για τη συνέχεια.

Η επιτροπή συγχαίρει θερμά όλους τους ποιητές και ποιήτριες της βραχείας λίστας (Δήμητρα Αγγέλου, Στέργια Κάββαλου, Ελευθερία Κυρίτση, Χαρά Ναούμ, Φάνη Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνα Σκουφή), επισημαίνοντας ότι το επίπεδο στο οποίο κινείται η σύγχρονη ελληνική ποίηση είναι αισθητά υψηλό.

Το μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, ποιήτρια και ζωγράφος Ηρώ Νικοπούλου θα προσφέρει στη Μαρία Κουλούρη και στον Παναγιώτη Μηλιώτη από ένα έργο της στον καθένα, ενώ η Αλίκη Βαρβέρη, από ένα αντίτυπο της δίτομης συγκεντρωτικής έκδοσης των ποιημάτων του Γιάννη Βαρβέρη.

(Πέμπτη 22 Μαΐου 2014, ώρα 20.00, Θέατρο Εξαρχείων, Θεμιστοκλέους 69).
 

Δείτε επίσης


Θερμά συγχαρητήρια στα μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων Λεύκιο Ζαφειρίου και Κυριάκο Χαραλαμπίδη

Θερμά συγχαρητήρια στα μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων Λεύκιο Ζαφειρίου και Κυριάκο Χαραλαμπίδη

04/11/19
Θερμά συγχαρητήρια στα μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων Λεύκιο Ζαφειρίου και Κυριάκο Χαραλαμπίδη και σε όλους τους βραβευθέντες με Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2018 στην
ΒΡΑΒΕΙΑ 2022 ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

ΒΡΑΒΕΙΑ 2022 ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

14/12/22
ΒΡΑΒΕΙΑ 2022 ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ Μαρία Καντ, Ευά Παπαδάκης και Στρατούλα Θεοδωράτου οι νικητές των βραβείων Βαρβέρη και Κουμανταρέα της Εταιρείας Συγγραφέων Στον