Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ


08/07/20

H χρησιμοποίηση οικουμενικών μνημείων όπως η Αγία Σοφία για ιδιοτελείς επιδιώξεις είναι απαράδεκτη για τους συγγραφείς σε όλο τον κόσμο και κάθε άτομο που πιστεύει σε έναν διάλογο πολιτισμών. 

Η Εταιρεία Συγγραφέων θεωρεί ότι οι ενέργειες αυτές έρχονται σε αντίθεση με την ελευθερία της έκφρασης και μας επιστρέφουν σε περιόδους φανατισμού.

H Εταιρεία Συγγραφέων έχει θέσει  το ζήτημα στο εξωτερικό  επικοινωνώντας με ξένους συγγραφείς και ενώσεις.  

Δείτε επίσης


Για την ενιαία τιμή του βιβλίου

Για την ενιαία τιμή του βιβλίου

18/03/14
      Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου Oμιλία του Δημήτρη Καλοκύρη στην εκδήλωση της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου, Θέατρο «Ακροπόλ», 17 Μαρτίου 2014 To βιβλίο αποτελεί
Έρευνα ΟΣΔΕΛ για το βιβλίο και το κοινό του | Ενημέρωση

Έρευνα ΟΣΔΕΛ για το βιβλίο και το κοινό του | Ενημέρωση

26/10/22
Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ), στο πλαίσιο του πολιτιστικού και κοινωνικού έργου του, συντόνισε και χρηματοδότησε την έρευνα «Αναγνώσεις, αναγνώστες και αναγνώστριες: Το βιβλίο και το κοινό του στην Ελλάδα». Η εν λόγω έρευνα, με θέμα την αναγνωστική συμπεριφορά, διενεργήθηκε από τον Ιανουάριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022, υπό την επιστημονική διεύθυνση του Νίκου Παναγιωτόπουλου, καθηγητή κοινωνιολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.