​Aνακοίνωση για τον θάνατο του Ανδρέα Ράδου


27/11/19

Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του φιλολόγου, μεταφραστή και αντεπιστέλλοντος μέλους της Εταιρείας μας, Ανδρέα Ράδου. Ο Ανδρέας Ράδος αφιέρωσε το έργο του στην προβολή και διάδοση των ελληνικών Γραμμάτων, με έμφαση στη Νεοελληνική Λογοτεχνία, ενώ μελέτησε ιδιαίτερα τη θεωρία της λογοτεχνίας καθώς και τη βαλκανική και ρωσική λογοτεχνία. Στους οικείους του εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας.

Ο Ανδρέας Ράδος σπούδασε Φιλολογία στα Πανεπιστήμια του Βουκουρεστίου και του “AL. I. CUZA” Ιασίου/Ρουμανίας. Από το 1960, βοηθός καθηγητή και αργότερα υφηγητής, ίδρυσε και διηύθυνε για πολλά χρόνια το Φροντιστήριο Νεοελληνικών Σπουδών (το οποίο έγινε αργότερα Λεκτοράτο) του Παν/μίου „Al. I. Cuxa” Ιασίου/Ρουμανίας. Το συγκεκριμένο Κέντρο συνεχίζει τη λειτουργία του μέχρι και σήμερα, ενώ πολλοί απόφοιτοί του είναι πλέον γνωστοί νεοελληνιστές. Ο Ανδρέας Ράδος συμμετείχε σε επιστημονικά συνέδρια και συμπόσια στη Ρουμανία, Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μετά το 1990, με πρωτοβουλία του αδελφοποιήθηκαν τα Πανεπιστήμια Ιασίου και Α.Π.Θ.

http://www.authors.gr/members/view/andreas-rados

Δείτε επίσης


ΡΙΤΣΟΣ, 14.11.2022,ΔΕΥΤΕΡΑ,ΩΡΑ 19.30, ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΡΙΤΣΟΣ, 14.11.2022,ΔΕΥΤΕΡΑ,ΩΡΑ 19.30, ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ "ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ", ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

14/11/22
Συγκρότηση Επιτροπής Καταστατικού

Συγκρότηση Επιτροπής Καταστατικού

14/06/16
Σε συγκρότηση Επιτροπής για την κωδικοποίηση προτάσεων αλλαγής καταστατικού ή, εναλλακτικά, για την υιοθέτηση διαδικασιών που δεν προϋποθέτουν τέτοιες αλλαγές –