Αμέριστη συμπαράσταση της Εταιρείας Συγγραφέων στην Κική Δημουλά


09/05/13

Εδώ και δύο μέρες η κορυφαία ποιήτρια και μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων Κική Δημουλά υφίσταται μια αήθη και πέρα από κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία επίθεση που πυροδοτήθηκε από παραποίηση των λεγόμενών της σε ανοιχτή εκδήλωση στη συνοικία όπου διαμένει δεκαετίες τώρα, την Κυψέλη.

Δυστυχώς, μερίδα της κοινωνίας μας, με ισχυρή ωστόσο παρουσία στα Μέσα, έχει αναγάγει τη δημόσια διαπόμπευση σε μέσο άσκησης πολιτικής και κοινωνικής τρομοκρατίας· χωρίς έλεγχο, χωρίς σεβασμό στα πρόσωπα, την ιστορία τους, την προσφορά τους. Όσο μάλιστα πιο δημοφιλή και αγαπητά είναι αυτά τα πρόσωπα, όπως στην περίπτωση της ποιήτριας, τόσο ευκολότερα βρίσκουν έδαφος ακατέργαστες φαντασιώσεις αποκαθήλωσης, ταπείνωσης, διωγμού τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Συγγραφέων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στην Κική Δημουλά και καλεί όλους όσους, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, παρεμβαίνουν στη δημόσια σφαίρα να μην επιτρέψουν τον εκφυλισμό της σε αρένα κακοφωνίας και μνησικακίας.

Δείτε επίσης


Aνακοίνωση για τον θάνατο του Γιώργου Γεωργούση

Aνακοίνωση για τον θάνατο του Γιώργου Γεωργούση

09/03/17
Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του ποιητή και μέλους της Εταιρείας μας, Γιώργου Γεωργούση. Η καλλιέργεια, η ευγένεια και το ανάστημά του τον έκαναν να
Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τον θάνατο του Περικλή Κοροβέση

Ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τον θάνατο του Περικλή Κοροβέση

11/04/20
Δεν υπάρχει κελί που να μην τρυπιέται. Δεν υπάρχει φυλακή που δεν μπορείς να δραπετεύσεις. Δεν υπάρχει σκλαβιά που να εμποδίζει την ελευθερία σου. Όλα είναι στο κεφάλι