Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Συμπάρδη, με τίτλο «Πλατεία Κλαυθμώνος»


15/11/23
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Συμπάρδη, με τίτλο Πλατεία Κλαυθμώνος

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Μεταίχμιο, διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Συμπάρδη, με τίτλο «Πλατεία Κλαυθμώνος».

 

Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται στην Αθήνα από το φθινόπωρο του 1967 ως την άνοιξη του 1968. Ένα παιδί μεγαλώνει σε ένα σπίτι με τη μάνα του, τον πατέρα του κι έναν άλλο άνδρα, φίλο και των δύο. Αυτή η παράξενη σχέση, ιδωμένη από τα μάτια του παιδιού.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

η ποιήτρια και κριτικός λογοτεχνίας Άννα Αφεντουλίδου
και η κριτικός βιβλίου Ελισάβετ Κοτζιά.


Ο Γιώργος Συμπάρδης θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού
και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Link βιβλίου: https://bitly.ws/Xz5i

Link εκδήλωσης: https://bitly.ws/Xz59

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο πρώτος χρόνος της δικτατορίας των Συνταγματαρχών μέσα από τα μάτια ενός δεκαοχτάχρονου φοιτητή της Νομικής.

Η σύλληψή του στο κηπάριο της πλατείας Κλαυθμώνος και η περιπλάνησή του στον κόσμο των ομοφυλοφίλων της εποχής.

Αναδρομή στο παρελθόν της ενηλικίωσης του νεαρού αφηγητή και ταυτόχρονα μία κατάδυση στον θολό βυθό του οικογενειακού του περιβάλλοντος:

Η μητέρα, ο πατέρας και ο τρίτος άνθρωπος που μπαινόβγαινε παλιά στο σπίτι.

Ο σημερινός εραστής της μητέρας και η σχέση του ήρωα με την κόρη του.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Ο Γιώργος Συμπάρδης γεννήθηκε το 1945 στην Ελευσίνα και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά και σκηνοθεσία κινηματογράφου σε Αθήνα και Λονδίνο. Έκανε την εμφάνισή του στα γράμματα με τη νουβέλα Μέντιουμ το 1987, η οποία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Ακολούθησε το μυθιστόρημα Ο άχρηστος Δημήτρης, το 1998, το οποίο είχε εξίσου θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς. Το 2012 το μυθιστόρημά του Υπόσχεση γάμου τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο, με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών (Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη) και με το Βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού Κλεψύδρα. Το 2013 τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη. Το 2015 κυκλοφόρησε η νουβέλα του Μεγάλες γυναίκες. Τα Αδέλφια είναι το πέμπτο πεζογραφικό του έργο, το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος 2019 από το ηλεκτρονικό περιοδικό «Ο Αναγνώστης».

 

Δείτε επίσης


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΤΙΤΟ ΠΑΤΡΙΚΙΟ ~ 22.5.2023 ~ Φ.Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΤΙΤΟ ΠΑΤΡΙΚΙΟ ~ 22.5.2023 ~ Φ.Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ

17/05/23
«...το αύριο είναι από μόνο του καλύτερο είναι το κέρδος μιας ακόμα μέρας». Τ. Πατρίκιος Υπό την αιγίδα της πρώτης Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών της χώρας,
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ -ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ -ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

11/03/24
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ - 21 Μαρτίου ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 και ώρα 20:00, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, διοργανώνουμε στον κινηματογράφο