Παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Δασκαλόπουλου «Τα χρόνια που θά 'ρθουν»


06/02/23
Παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Δασκαλόπουλου Τα χρόνια που θά ρθουν

Το βιβλιοπωλείο ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 19:00 στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Δασκαλόπουλου «Τα χρόνια που θά 'ρθουν»

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι:
Νάσος Βαγενάς, ποιητής, κριτικός
Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, κριτικός λογοτεχνίας

 

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ
Ακαδημίας 32 & Λυκαβηττού, Αθήνα
Τηλ.: 210.3388054

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο
«Στην παρούσα έκδοση συσσωµατώνονται όλα τα ποιητικά βιβλία που έχω εκδώσει µέχρι σήµερα. Το περιεχόµενό τους αναπαράγεται χωρίς τροποποιήσεις, όπως είχε κατά την πρώτη τους δηµοσίευση, µε ελάχιστες, ασήµαντες διορθώσεις. Μόνον από την εναρκτήρια συλλογή (Απόπλους, 1963) προτίµησα να επιλέξω µερικά ποιήµατα, ενδεικτικά του κλίµατος µιας πρώιµης ποιητικής εκφοράς. Ανήκω γραµµατολογικώς στη δεύτερη µεταπολεµική ποιητική γενιά, µε όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσµατα που έχουν αποδοθεί στους ποιητές που την απαρτίζουν. Στις συλλογές που αναδηµοσιεύονται τώρα προσπάθησα να συνοµιλήσω µε το απώτερο και το πρόσφατο παρελθόν της ελληνικής ποίησης».

Δείτε επίσης


Η Μάρω Δούκα παρουσιάζει το νέο βιβλίο της  Φελιτσιτά

Η Μάρω Δούκα παρουσιάζει το νέο βιβλίο της Φελιτσιτά

14/02/24
Η Μάρω Δούκα παρουσιάζει το νέο βιβλίο της Φελιτσιτά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στις 19:30 Αίθουσα του Δήμου Χαλανδρίου (Παπάγου 7, 2ος όροφος, Χαλάνδρι) Διαβάστε
ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

25/10/22
Με ιδιαίτερη χαρά ενημερωθήκαμε για την παρασημοφόρηση των συγγραφέων μελών της Εταιρείας μας Θανάση Βαλτινού, Νάσου Βαγενά, Μιχάλη Γκανά και Ρέας Γαλανάκη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.